avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului. Dosar penal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului. Dosar penal sau nu?

Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale fara victime. Am permisul de 10 ani cu toate gradele pe el. Niciodata nu am mai consumat bauturi alcoolice,nu am avut niciodata permisul suspendat. In momentul producerii evenimentului am fost testat cu aparatul etilotest si am avut 0.41g/l alcool pur in aerul expirat. Nu stiu rezultatele de la sange ptr ca nu le-am primit. Intrebarea este daca se poate sa iasa sub 0.8 in sange sau daca exista vreo sansa sa nu se intocmeasca dosar penal. Sunt constient de gresala imensa ce am facut-o si nu as fii crezut ca o sa mi se intample asa ceva niciodata intrucat sunt impotriva consumului de alcool. Va rog sa ma ajutati daca se poate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sory29 , utilizator 06:23, 16 Februarie 2011
la aceasta valoare a etilotestului esti in zona infractionalitatii!spera ca la sange sa iasa sub 0.80 cu toate ca nu cred(de obicei se dubleaza val etilotestului),altfel se lasa cu dosar penal ,anulare de permis etc
Nu cred ca imbibatia alcoolica din sange va iesi sub 0,8, dar traim in tara tuturor posibilitatilor.
Valorile retinute prin aparatul etilotest aproape se dubleaza in cazul recoltarii probelor biologice.
Sunteti la limita !
In caz ca valorile alcoolemiei din sange vor depasi , 0, 8 , raspundeti penal , permisul de conducere va fi anulat , in caz ca se va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, il veti putea redobandi in termen de 1 an de la ramanerea definitiva hotararii de condamnare.
In cazul in care la sange iese peste 0,8 mai exista posibilitatea recalcularii. Oricum bafta,si daca este infractiune la aceasta valoare <depinde si de accident> , precum si de un avocat bun se poate ajunge la NUP,amenda adm si suspendare permis 3luni #-o :rtfm:

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)