avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract munca

Buna Ziua,

in cadrul societatii avem un angajat problema, pe care colectivul in care lucreaza nu il mai doreste. Colegii lui de departament au scris fiecare cate o notificare directorului in care au mentionat problemele pe care le intampina, insa este vorba de chestii care nu pot fi cuprinse intr-o cercetare disciplinara; vorbesc de probleme de genul: nu saluta, nu raspunde la salut, isi ia libere sau concedii la fiecare sarbatoare (lasandu-i pe ceilalti sa faca si treba lui), le pune porecle colegilor, nu colaboreaza cu colegii noi. cu cei vechi colaborarea este minima, incearca sa creeze tensiune in colectiv cu fiecare ocazie, chestii de genul.... . Toate cele descrise de colegii lui in notificari se refera la fapte desfasurate de-a lungul a doi ani. Ce pot face eu ca jurist in aceasta situiatie. Pe ce motive sa ii fac cercetarea, ca sa aiba o baza temeinica si legala?!?!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
florin77, utilizator
Cel mai recent răspuns: florin77 , utilizator 10:28, 30 August 2010
smeagull merci pentru PM. Clar sub semnatura...merci inca odata. Bafta.
Uite ca avem o noua situatie...d-zeu nu culca-te cum zice vb aia...angajatul problema a calcat in strachini din nou....din neglijenta a provocat un accindent auto intre masinile societatii..asa ca s-a lasat cu pagube materiale, nu foarte mari insa cam 1500-1800 lei dupa primele estimari. Acum pot oare sa ii fac cercetare si sa ii desfac contractul de munca pentru neglijenta in indeplinirea atributiilor de serviciu si pentru producerea de pagube materiale societatii?!?!
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
florin77, utilizator
Paguba vreti sa o recuperati?
printre atributiile de serviciu se numara si conducerea unui autovehicul?
Paguba o recuperam oricum, as vrea sa stiu daca ii pot desface contractul de munca. Si da ii intra in atributiile de serviciu si condusul....este angajat conducator auto.

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)
Concediat pentru "indisciplina" iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut... Am si eu o problema.... Lucrez ca ag. securitate si zilele trecute am fost chemat la sediu firmei pentru a-mi da demisia la cererea sefului.....am ... (vezi toată discuția)
Demisie mariuca4 mariuca4 Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)