avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract telefonie mobila

Am contract cu firma Cosmote pe care l-am prelungit acum 1 an pt inca 2 ani. Pot cere rezilierea contractului fara sa le platesc daune? Ei mi-au zis ca trebuie sa platesc 400 de lei taxa de reziliere. Am inteles ca legea 161/2010 iti da posibilitatea sa nu mai platesti daune. Se aplica legea la contractele incheiate dupa publicarea legii sau si la cele incheiate inainte. Astept raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 16:31, 21 Iulie 2010
ati inteles gresit, trebuie platite daunele.
Este vorba de o taxa de reziliere si prin urmare legea 161/2010 a modificatlegea 193/2000 astfel incat "j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie mobila timariu timariu va rog sa ma ajutati sa reziliez un contract de abonament la cosmote,am fost la dilerul cosmote si mia zis ca in data de 15 octombrie se incheie contractul si ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)
Contract firma telefonie +internet sonia54 sonia54 O persoana, face un contract cu o firma de distributie de telefonie si internet, persoana avand mutatie pe adresa respectiva, dar nefiind proprietar al ... (vezi toată discuția)