avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari

am fost la o prezentare .....la un broker de asigurari pentru asigurarile de sanatate obligatorii care nu au intrat in vigoare.
apoi la alta firma....pentru asigurarile de locuinta obligatorii.....Problema este ca al doilea broker nu imi trimite documentatia pentru aigurarile de locuinta( formulare, polite, etc) deoarece nu mi-am incheiat conturile cu prima firma....asta este legal? nu sunt angajatul lor, doar colaborator.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:20, 21 Iulie 2010
Nu este legal, dar nici ce doriti Dvs., sa prestati ca agent concomitent pentru doi brokeri de asigurare, nu este moral...:sorry:
Ca orice contract civil, cel de agent asigurari se supune legii partilor.Este normal ca brokerul sa aiba/pretinda o conditie prin care sa-si protejeze afacerea (dvs. n-ati proceda la fel?) respectiv sa inlature posibilitastea unei concurente ,prin activitatea duplicitara a agentului.
Ca sa puteti lucra ca agent cu al doilea broker va trbui sa faceti o cerere catre primul broker si sa cereti rezilierea contractului de colaborare cu el. Acesta va trimite cererea dv. la CSA solicitand anularea codului dv RAF. Pe cerere va consemna ca ati predat toate documentele cu regim special si ca nu mai aveti datorii fata de ei.Dupa ce va radiaza cei de la CSA din baza lor de date , deabia atunci va puteti adresa celui de al doilea broker pt incheierea unui nou contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de agent de asigurari mikky_9 mikky_9 As dori sa stiu daca urmez un training la o companie,in domeniul asigurarilor de viata,in situatia in care dupa o perioada de proba vreau sa ma retrag sau sa ... (vezi toată discuția)
Cod raf olgadragos olgadragos Am obtinut codul raf in ianuarie 2008, odata cu acesta si o legitimatie pe care este inscris codul raf, cu specificatia ca pe aceasta legitimatie nu este ... (vezi toată discuția)
Schimbare broker asigurari camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! As dori sa intreb care sunt pasii de urmat in urma schimbarii contractului de colaborare cu alt broker de asigurari .Va trebui sa merg la finante ... (vezi toată discuția)