avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... disjungera cauzei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

disjungera cauzei

in urma unei plingeri penale in care am calitatea de reclamant am primit o comunicare in care pt. faptuitor pt. savirsirea infrac. prevaz. lde art. 215. al. 1,2,3cp si art. 290 al.1 se va dispune disjungerea cauzei si declinarea in favoarea parchet. de pe linga judec.......pt. continuarea cercetarilor vazind si dispoz art. 228 alin. 6 cppraportat la art. 42 alin. 2cpp si art. 38 cpp.. ce inseamna asta? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 13:30, 22 Iulie 2010
Inseamna ca a fost dispusa separarea cauzelor si trimiterea la parchet in vederea continuarii cercetarilor.
Cine a dispus disjungerea? Adica ati depus plangerea la un parchet necompetent?
nu.nu am depus plinger la o instit. necompetenta dar parchetul a dispus declinarea catre dna serv. terit. galati de unde am primit si aceasta comunicare.
Da, se pare ca parchetul unde ati depus plangerea, si-a verificat competenta si s-a gasit necompetent sa cerceteze una sau mai multe dintre infractiuni,astfel incat a decis separarea lor in vederea unei mai bune desfasurari a procesului.
DNAeste un parchet specializat în combaterea infracţiunilor de corupţie.
Presupun ca faptuitorul are vreo calitate speciala ?
era vorba de fonduri europene
Nu ne oferiti suficiente date pentru un raspuns complet.

Parchetul a stabilit ca anchetarea unor fapte sau a unor faptuitori sa se faca separat de catre DNA , fie datorita competentei materiale a acestei structuri fie datorita calitatii persoanelor anchetate.

Daca s-a avut in vedere competenta materiala atunci fie paguba rezultata din inselaciune este mai mare decat echivalentul a 1000000 euro, fie a avut loc o perturbare grava a activitatii unei institutii publice sau oricarei alte persoane juridice, etc.

Daca s-a avut in vedere calitatea persoanei anchetate pentru fapte de coruptie, asimilate faptelor de coruptie sau in legatura directa cu faptele de coruptie atunci faptuitorul ar putea fi deputat sau senator, prefect, primar, ofiter de politie, consilier judetean sau local, conducator de institutie publica, persoana cu functie de control, avocat, personal vamal, director de banca, de institutie publica, s.a.m.d.

Practic, a intervenit un motiv pentru care a fost necesara anchetarea separata fie a unora dintre faptuitori (daca au o anumita calitate) fie a unora dintre fapte (daca se incadreaza intre cele anchetate de DNA).


Infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters84518, utilizator

Alte discuții în legătură

Uz de fals. ContSters135817 ContSters135817 Salut.In urma cu aproximativ 3 ani o amica, eleva pe atunci impreuna cu cativa colegi au cumparat scutiri medicale falsificate pe care le'au folosit pt a'si ... (vezi toată discuția)
Disjungere dosar penal victorm86 victorm86 Doresc un punct de vedere fata de urmatoarea situatie: In cazul unui dosar penal a fost emisa o ordonanta prin care s-a disjuns cauza prin declinare de ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura penala mmarianman mmarianman buna seara, am si eu o nelamurire. am facut o plangere penala la parchetul de pe langa curtea de apel..........impotriva a patru persoane. dupa 2 luni am ... (vezi toată discuția)