avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... codul de procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

codul de procedura penala

buna seara, am si eu o nelamurire. am facut o plangere penala la parchetul de pe langa curtea de apel..........impotriva a patru persoane. dupa 2 luni am primit o ordonanta in care am fost informat ca sa dispus neinceperea urmariri penale fata de doua persoane iar pentru celelalte doua persoane disjungerea cauzei privind pe numitii.......,cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art...,art...,art...,Cpp si declinarea competentei de solutionare in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria ......... solutia se comunica. va rog sa imi spuneti ce sa inteleg din aceasta ordonanta. va multumesc tare mult
Buna seara,

Lucrurile par a fi clare, in sensul ca pentru doua persoane NUP-ul iar pentru celelalte doua, parchetul de pe langa curtea de apel si-a declinat competenta (adica nu sunt competenti sa inceapa urmarirea penala) in favoare parchetului de pe langa judecatorie. Pe scurt trebuie sa va adresati parchetului de pe langa judecatorie pentru a incerca o incepere de urmarire penala pentru celelalte doua persoane.
Pentru doua din cele patru persoana s-a dispus neinceperea urmarii penale, iar motivele si temeiul de drept le aveti in ordonanta comunicata.
In privinta celorlalte doua persoane, cauza a fost disjunsa, adica celelalte doua persoane urmeaza a fi cercetate de Parchetul de pe langa Judecatoria X, parchetul careia v-ati adresat nefiind competent material/ teritorial ( dupa caz) sa efectueze cercetari in privinta infractiunilor pentru care v-ati plans.
Cu siguranta si in privinta declinarii de competenta aveti o motivare in ordonanta comunicata.
Impotriva ordonantei aveti posibilitatea sa formulati in termen de 20 de zile de la comunicare, plangere la procurorul ierarhic superior si ulterior la instanta.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna seara , asa scrie declinarea competentei de solutionare a cauzei la parchetul de pe langa judecatoria ..x competent din punct de vedere material si teritorial, pentru continuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunilor prev de art...... intrebarea mea este pt aceste 2 pers sa inteleg ca sa dat inceperea urmarii penale ??? cu stima si mii de multumiri.
da acum am citit mesajul dumneavoastra . va multumesc
Reiau pentru ca am senzatia ca n-ati inteles:
-plangerea a fost formulata impotriva a 4 persoane si
1.- pentru doua s-a dipus NUP,
2.- pentru celelate doua s-a dispus disjungerea si declinarea , ceea ce inseamna ca urmeaza ca acestea sa fie cercetate de parchetul competent si ulterior sa se dispuna solutia cu privire la acestea.

Alte discuții în legătură

Disjungera cauzei badila steluta badila steluta in urma unei plingeri penale in care am calitatea de reclamant am primit o comunicare in care pt. faptuitor pt. savirsirea infrac. prevaz. lde art. 215. ... (vezi toată discuția)
Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Ordonanta neclara negreadumitru negreadumitru printr-o ordonanta,s-a dispus,intre altele,in temeiul disp.art 249 alin.1 raportat la art 11 pct.1 lit b si art 10 alin 1 lit d,din cpp,disjungerea cauzei si ... (vezi toată discuția)