In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda?
Unde se poate face o astfel de sesizare si ce dovezi sunt necesare?
hm... o parte din salariu este `la negru` .. cand spui salariu la negru, asa cum am inteles si eu , se intelege -salariul in totalitate i ,
E clar, acum... Unii patroni dau in plicuri aceste diferente ... Normal ca si in acest caz, dvs. veti pierde atunci cand veti incheia un dosar de pensie... sau mai curand de atat.. daca va mutati in alt loc de munca, noul angajator , nu cred ca va da un salariu mai mare decat cel inscris in carnetul de munca...de unitatea de la care ati plecat. Asa sunt patronii in majoritatea lor... zgarciti..si sa plateasca cat mai putin la stat , dar si angajatilor..
Daca mai multi colegi primesc la fel... si recunosc, ITM-ul poate lua masuri, dar.... nu cred ca veti avea liniste la locul de munca actual , daca se afla ... va trebui sa o faceti cand veti gasi alt loc de munca...
vasi_blide
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
o parte din bani sunt trecuti pe cartea de munca si o parte sunt dati la negru.
Multumesc
atunci cand v-ati angajat la firma respectiva ati stiut, vi-a fost explicat cum veti fi platit...nu inteleg de ce acum vreti sa denuntati acest lucru...