avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public are voie sa lucreze in concediu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public are voie sa lucreze in concediu fara plata?

As vrea sa stiu daca in perioada concediului fara plata un functionar public are dreptul sa lucreze pe baza de contract in alta parte .Daca da care este baza legala daca nu tot aceeasi intrebare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:51, 23 Iulie 2010
nu cred ca are voie.pe durata CFSului contractul de munca este suspendat.poate sa lucreze in baza unui alt contract de munca insa cu timp partial ORIUNDE!
In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, este necesara atat o cerere in acest sens adresata Agentiei Natioanale a Functionarilor Publici si chiar una adresata ANI (daca se va legifera intre timp:D). Numai daca raspunsul va fi pozitiv pot afirma cu tarie ca este legal.
nicolae_dana a scris:
nu cred ca are voie.pe durata CFSului contractul de munca este suspendat.poate sa lucreze in baza unui alt contract de munca insa cu timp partial ORIUNDE!

Va rog sa precizati, daca doriti bineinteles, in baza carei prevederi legale un functionar public poate lucra cu contract de munca oriunde, dar cu timp partial. Un functionar public isi desfasoara activitatea in baza unui act administrativ de numire in functie, nu in baza unui contract de munca, potrivit Legii nr. 188/1999.

@brebetu44

Va rog sa reveniti si sa precizati este temeiul legal al concediului fara plata. Il gasiti in decizia / dispozitia primita. Pentru ca una este daca discutam despre suspendarea raporturilor de serviciu conform Legii nr. 188/1999, si altceva este daca vorbim despre concediul fara plata acordat potrivit HG nr. 250/1992.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata andreeamihaela andreeamihaela Lucrez la Primaria x si am nevoie de 5 zile de concediu fara plata pentru nevoi personale dar conf art 95 alin 2 am nevoie de acte doveditoare. Nu am acte ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cartala cartala poate solicita un functionar concediu fara plata pe o perioada de 2 sau 3 ani, in cadrul aceleiasi instituii? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cipanu cipanu in cazul in care un functionar public solicita concediu fara plata pe o perioada de cca 20 zile incepand cu data de 26.11.2010 i se suspenda raportul de ... (vezi toată discuția)