avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, incredintare minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, incredintare minor si partaj

Doresc sa inaintea actiunea de divort si as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Avem un baiat de 13 ani pe care il vrem amandoi .Sotul meu nu lucreaza acum,dealtfel angajarile lui alterneaza cu perioade lungi de somaj sau inactivitate,acesta fiind unul din motive.Am locuit intr-o garsoniera mostenita de tatl lui de la bunici,apoi acum 10 ani am achizitionat inca o camera de la vecini,participand si noi cu bani.Toate renovarile au fost facute de noi,mai mult din banii mei,el nedispunand in acea perioada de vreun venit.Toate actele au fost facute pe parintii lui,mama sa avand inca un fiu dintr-o alta casatorie,care acum revendica partea mamei sale din apartamentul in care locuim.Am achizitionat ca atare un apartamnet prin programul "prima casa" unde am platit deja un avans si o prima rata.Sotul nu are servici de mult timp si doreste sa atraga copulul pt a obtine pensia alimentara,momentan traind din pensia tatalui sau.Ia0m finantat facultatea ce a terminat-o acum un an,am cumparat masina tot cu credit facut exclusiv din salariul meu.Refuza sa acceprte ca am contribuit la amenajarea apartamentului in care stam,ma scoate zilnic afara...iar eu doresc sa ma mut la noul apartament.Pot face asta inainte de divort,intrucat suport aici o tensiune greu de imaginat ???? Ce sanse am sa obtin copilul ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:17, 22 Iulie 2010
Copilul are 13 ani, el va fi audiat si cantareste mult pozitia sa pentru judecator cand decide incredintarea. In plus, daca tatal nu are venituri e greu de presupus ca va putea dovedi ca are conditile necesare pentru a asigura cresterea si educarea minorului.
In ce priveste mutarea, nu vad ce v-ar putea impiedica.
Cu privire la partaj ..... va sfatuiesc sa va adunati inscrisurile necesare si sa va angajati un avocat.
Instanta hotaraste cui ii incredinteaza copilul tinand seama de convingerilor pe care si le formeaza pe baza probelor administrate. Se tine seama de varsta copilului, de gradul de atasament pe care copulul il are fata de parinti, cine a contribuit cel mai mult la educarea sa, conditiile pe care i le poate oferi, daca parintii lucreaza...precum si alte aspecte.
Nu vad de ce nu v-ati putea muta in noul apartament.
Puteti sa va mutati in noul apartament si chiar este indicat pentru a nu va mai supune pe dvs. si pe copil unui stres permanent avand in vedere situatia tensionata din casa.
Sanse aveti sa obtineti incredintarea minorului pentru ca din situatia expusa rezulta ca sunteti in masura sa oferiti minorului conditii optime de crestere si educare ceea ce va fi nevoie sa dovediti si instantei de judecata prin probele ce le veti administra in cadrul procesului de divort.
Ascultarea minorului este de asemenea obligatorie in cazul de fata ( varsta de 13 ani) iar optiunea sa cu privire la incredintare , va spori considerabil sansele dvs. pentru ca banuiesc ca aceasta este si optiunea lui.
Probele administrate in astfel de procese trebuie sa demonstreze ca este in interesul minorului sa fie incredintat mamei.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta sociala, ascultarea minorului in camera de consiliu.
Angajati avocat pentru sustinerea si apararea intereselor dvs.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc pt incurajari ! Copilul ne iubeste pa amndoi,stie ca mama ii ofera dragoste si siguranta materiala,dar tata il amageste cu promisiuni de joaca,calculator si inetrnet pe timp nelimitat si ironizeaza scoala ! E placu tpt urechile unui copil de 13 ani sa auda asta ! salariul meu e destul de substantial si el ar obtine o penise alimentara de cel putin 1000 RON,care pe langa pensia tatalui sau i-ar asiguar o viata confortabila in continuare.
Ce sanse am sa obtin doar eu apartamentul la care s-a platit doar un avamns si o prima rata ? acestea in perioada in care el nu are nici un fel de venit ,nici macar ajutor de somaj...
Probele in privinta partajului sunt mult mai complexe si trebuiesc administrate cu multa atentie.In primul rand daca minorul va va fi incredintat, aveti deja un punct castigat pentru ca de obicei parintele caruia ii este incredintat minorul, ii va fi atribuit si imobilul ce face obiectul partajului dintre soti.
Apoi, avand in vedere ca partajarea presupune despagubirea celeilalte parti caruia nu i se atribuie imobilul cu o anumita suma denumita "sulta" in functie de contributia acestuia din urma la imobilul respectiv, iar sotul dvs. nu realizeaza venituri si are unde sa locuiasca spre deosebire de dv., aveti sanse si la atribuirea acestuia.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort myhadela myhadela Sunt maritata de trei ani si am un copil minor. Momentan nu lucrez si nu am nici un fel de venit (doar parintii ma pot ajuta), sotul meu lucreaza. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie lazarcalin lazarcalin Am si eu o intrebare va rog sa imi raspundeti la ea : In cazul in care mama isi abandoneaza copilul legea cui da copilul? Tatal avand grija in ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)