avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si Custodie

Am si eu o intrebare va rog sa imi raspundeti la ea : In cazul in care mama isi abandoneaza copilul legea cui da copilul?
Tatal avand grija in prezent de copil ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:34, 5 Martie 2011
depinde de motivele abandonului. insa e un motiv temeinic pt ca instanta sa acorde tutela minorului catre tata.
Desigur ca instanta va aprecia asupra situatiei de fapt, si va incredinta copilul tatalui, daca sunt probate aceste afirmatii.
Daca tatal poate proba in cadrul actiunii de divort ca mama a plecat fara a mai fi preocupata de cresterea si educarea minorului si ca el este cel care poate oferi minorului conditii optime de crestere si educarea a acestuia, sansele sunt de partea tatalui.
In dovedirea celor sustinute , tatal va fi necesar sa administreze probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul mamei pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala.
Daca minorul are varsta peste 10 ani, acesta va fi ascultat de catre instanta cu privire la optiunea sa privind incredintarea.
Inatanta se pronunta in functie de probele de la dosar. Consultati un avocat sa va indrume la cazul concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)