avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie dubla
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie dubla

De curand am aflat ca maghiarii din Romania pot obtine cetatenie dubla.Doresc sa stiu care sunt mai exact demersurile pt aceasta si cu ce pote fi de folos sau cum ma pot folosi de aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 23 Iulie 2010
Cred ca va referiti la faptul ca deja aveti cetatenia romana ( maghiari din Romania ) si doriti sa obtineti cetatenie maghiara .
Legea adoptata de parlamentul maghiar care va permite acest lucru se preconizeaza ca va intra in vigoare in 2011 ( daca va intra - intrucat adoptarea acestei legi este considerata o amenintare la adresa unor state europene - ceea ce mi se pare corect ), deci mai aveti de asteptat pana atunci, sa vedeti daca se va demara acest lucru .
Oricum la nivel european , aceasta lege a creat numeroase controverse . Deci esti discutabila intrarea ei in vigoare .
Ptr detalii , va puteti adresa ambasadei Ungariei in Romania .
Parlamentul ungar a adoptat legea care le permite etnicilor maghiari din ţările vecine să obţină cetăţenia maghiară.
Potrivit legii, etnicii maghiari care vor să obţină dubla cetăţenie trebuie să demonstreze că au origini maghiare şi că pot vorbi limba maghiară. Chiar dacă li se va acorda şi cetăţenia ungară, ei nu vor avea drept de vot.
Legea va fi aplicată din ianuarie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parol! politicienii noştri "e din gloată" zatara76 zatara76 Maniera intransigentă, corectă şi europeană în care Slovacia a rezolvat problema neorevizionismului maghiar intern – care ameninţă siguranţa sa ... (vezi toată discuția)
Cum a rezolvat slovacia problema neorevizionismului maghiar intern POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Articol interesant despre politica interna a tarilor membre, in cadrul UE, care circula pe internet. Slovacia – o ţară europeană demnă şi care ... (vezi toată discuția)