buna ziua,va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema..
m-am deplasat cu masina personala pe o strada laturalnica ,unde m-am intalnit cu niste prieteni cu care am consumat alcool,dupa care am deplasat masina pe drepta in jur de 5-6 m cu intentia de a ma culca in masina,moment in care am fost vazut de o patrula de politie care a venit la masina,eu intre timp eram pe spate cu scaunul rabat si motorul oprit .Mi s-au cerut actele iar permisul a fost retinut.Este corect chiar daca masina era oprita?
va multumesc!
- masina nu putea sa fie decat oprita, altfel nu puteau sa va ceara actele;
- care au fost faptele pentru care ati fost sanctionat?
- ati fost testat cu etilotestul, vi s-au luat probe de sange?
- au mai existat martori ai acestui incident?
Incercati sa dati cat mai multe detalii pentru a primi un raspuns cat mai adecvat.
Povestea pare a fi putin trasa de par...in plus, chiar dvs. ati spus ca ati deplasat masina 5-6 m pe dreapta (sa intelegem ca ati impins-o sau ati condus-o?)
Daca ati condus-o si ati fost vazut, iar apoi verificat de politie, atunci retinerea permisului este justificata.
Daca insa doar ati impins-o, masura nu are un temei legal si puteti formula plangere contraventionala.
-martori au fost prietenii cu care am consultat alcool
-am fost dus pt. probe de sange dar am refuzat pt.faptul ca nu mi s-a parut normal pt. faptul ca nu eram in trafic.
-martori au fost prietenii cu care am consultat alcool
-am fost dus pt. probe de sange dar am refuzat pt.faptul ca nu mi s-a parut normal pt. faptul ca nu eram in trafic.
Refuzul privind recoltarea de probe de sange constituie infractiune.