avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil, desfiintarea firmei,etc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil, desfiintarea firmei,etc

Buna ziua,
Firma X la care am lucrat pana sa intru in concediu crestere copil de 2 ani, s-a restructurat/modificat, la modul ca:
- si-a schimbat locatia, "noul sediu" fiind intr-o incapre 2/2
- "in firma" nu mai exista decat administratorul si posibil un asistent manager .
Ca sa fiu mai exacta..........administratorul firmei si-a "luat" asociati, asociati care au investit enorm in firma, atat de mult incat practic au anihilat mai toate puterile administratorului (proces inceput pana sa intru in postnatal), iar in final au hotarat expluderea lui astfel: i-a lasat denumirea firmei, ei creand o noua firma FIRMA Z (o alta denumire), si luand angajatii cu ei, incheindule contracte pe noul nume.
Firma X la care eu-s angajata, nu are decat 1, maxim 2 persoane. Nu stiu daca firma a intrat in faliment sau doar in lipsa activitate.
As vrea sa stiu:
1. Firma X la care eu-s angajata poate sa "dispara" de la Reg Com chiar daca eu sunt inca legata de ea prin cartea de munca si contract? Si daca da, cartea mea de munca unde va fi trimisa? Mentionez ca eu nu am primit nici o instiintare de la firma veche
2. Eu in aprilie 2011 tre sa ma reintorc din concediu crestere copil, .............. ce tre sa fac daca nu doresc sa semnez demisia, deoarece doresc sa beneficiez de somaj pana la gasirea unui nou loc de munca?Pot sa refuz sa stau la munca cele 4 ore, timp de 20 de zile cat dureaza preavizul, tinand cont ca in contractul de munca suspendat este mentionat un spatiu de munca mult mai mare si totusi sa beneficiez de plata salariului aferent celor 20 zile, si salariul minim compensator? Care-mi sunt drepturile?

P.S. tocmai m-am uitat pe site Reg Com si este mentionat ca firma veche a fost radiata cu specificatia
- radiata : schimbare sediu in alt judet , Este posibil acest lucru tinand cont ca eu inca am cartea de munca la ei si nu am fost instiintata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
nykk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 28 Iulie 2010
Buna ziua !
Este posibil si legal ... cartea de munca o sa o ridicati de la ITM-ul pe raza caruia isi avea sediul firma . CIM este suspendat pe perioada CIC iar la revenirea din CIc va veti ridica CM de la ITM . Avand in vedere reorganizarea / desfiintarea firmei nu mai este cazul de preaviz si veti beneficia de prevederile legii 76/2002 (drept de ajutor de somaj) .
Posibil ca, carnetul de munca sa-l ridicati de la ITM-ul actual ,daca societatea si-a schimbat sediul in alt judet ....

Firma nu este radiata , ci si-a schimbat sediul social ... prin urmare, se poate lua legatura cu conducerea societatii si sa clarificati situatia dvs.
tocmai am aflat ca vechea firma si-a schimbat si denumirea si locatia, astfel eu pot solicita de la noua firma acel salariu compensatoriu si adeverinta pentru somaj?
nu trebuie sa fiu instiintata de schimbarea locatiei si a numelui, si totodata de desfiintarea postului meu?
Angajatorul nu este obligat sa va comunice schimbarea numelui societatii, in schimb este obligat sa va anunte desfiintarea postului.

Daca este acelasi angajator, atunci puteti solicita plata salariilor compensatorii si eliberarea adeverintei pentru somaj.
In cazul unui refuz, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume societate si cim / documente personal incheiate apetra apetra ce se intampla cu contractele de munca deja incheiate in cazul schimbarii numelui societatii si formei juridice? Si toate documentele, deciziile legate de ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)