avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil, desfiintarea firmei,etc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil, desfiintarea firmei,etc

Buna ziua,
Firma X la care am lucrat pana sa intru in concediu crestere copil de 2 ani, s-a restructurat/modificat, la modul ca:
- si-a schimbat locatia, "noul sediu" fiind intr-o incapre 2/2
- "in firma" nu mai exista decat administratorul si posibil un asistent manager .
Ca sa fiu mai exacta..........administratorul firmei si-a "luat" asociati, asociati care au investit enorm in firma, atat de mult incat practic au anihilat mai toate puterile administratorului (proces inceput pana sa intru in postnatal), iar in final au hotarat expluderea lui astfel: i-a lasat denumirea firmei, ei creand o noua firma FIRMA Z (o alta denumire), si luand angajatii cu ei, incheindule contracte pe noul nume.
Firma X la care eu-s angajata, nu are decat 1, maxim 2 persoane. Nu stiu daca firma a intrat in faliment sau doar in lipsa activitate.
As vrea sa stiu:
1. Firma X la care eu-s angajata poate sa "dispara" de la Reg Com chiar daca eu sunt inca legata de ea prin cartea de munca si contract? Si daca da, cartea mea de munca unde va fi trimisa? Mentionez ca eu nu am primit nici o instiintare de la firma veche
2. Eu in aprilie 2011 tre sa ma reintorc din concediu crestere copil, .............. ce tre sa fac daca nu doresc sa semnez demisia, deoarece doresc sa beneficiez de somaj pana la gasirea unui nou loc de munca?Pot sa refuz sa stau la munca cele 4 ore, timp de 20 de zile cat dureaza preavizul, tinand cont ca in contractul de munca suspendat este mentionat un spatiu de munca mult mai mare si totusi sa beneficiez de plata salariului aferent celor 20 zile, si salariul minim compensator? Care-mi sunt drepturile?

P.S. tocmai m-am uitat pe site Reg Com si este mentionat ca firma veche a fost radiata cu specificatia
- radiata : schimbare sediu in alt judet , Este posibil acest lucru tinand cont ca eu inca am cartea de munca la ei si nu am fost instiintata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
nykk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 28 Iulie 2010
"Daca este acelasi angajator" va referiti daca in continuare a ramas acelasi administrator (persoana care a infiintat firma)?
Si daca nu ma anunta despre desfiintarea postului, eu ce pot face? pot sa trimit adresa de instiintare terminarii perioadei de crestere copil; ca si cum nu stiu de schimbariile survenite? sau sa le spun de accea instiintare pe care ei trebuie sa o faca?
Off topic : daca administratorul a inchis firma veche si a deschis alta noua, eu ca angajat al firmei vechi pot solicita acelasi drepturi ca si un angajat la noua firma? daca nu-s prea, prea.....de ce este posibil, pe baza carui art.?
exista vreo lege care sa oblige pe angajator sa transfere pe societatea nou infiintata, angajatii de la vechea firma?
1. Puteti depune cererea de revenire la locul de munca dupa terminarea CCC.
2. Daca firma veche s-a inchis, atunci c.i.m. ale salariatilor inceteaza , iar pe firma noua se pot angaja vechii salaraiti sau altii.
In acest caz, angajatorul nu este obligat sa-i angajeze pe salariatii firmei care s-a inchis.
3. In cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume societate si cim / documente personal incheiate apetra apetra ce se intampla cu contractele de munca deja incheiate in cazul schimbarii numelui societatii si formei juridice? Si toate documentele, deciziile legate de ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)