avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alin.3 legea 67/2010
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alin.3 legea 67/2010

Buna ziua.
Intrebarea mea este despre o anumita posibilitate:
Socrii mei au castigat un proces privind fondul funciar si trebuie sa li se restituie 4300 mp. Aceasta s-a intamplat dupa 6 ani de procese cu Comisia Locala a Fondului funciar. Primaria locala s-a eschivat in toata aceasta perioada, motivand chiar ca nu mai exista teren in patrimoniul ei.
Exita posibilitatea de a fi incadrati la alin. 3 din Legea 67/2010 daca ei nu au fost incadrati pana acum in anexele privind despagubirile? In cazul in care fac cerere pentru restituire conform acestei legi, cererea poate fi luata in considerare ca fiind conform legii?
Cel mai recent răspuns: ginberto , utilizator 21:06, 30 August 2010
Buna ziua !
alin(3) suna asa : "Terenurile neatribuite, ramase la dispozitia comisiei, sau din domeniul privat al statului, din aceeasi localitate sau din alte localitati, se pot restitui, la cerere, in conditiile legii, fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora care au fost inscrisi in anexele privind despagubirile la regulamentele de aplicare a legilor fondurilor funciar."
Este clar faptul ca se pot atribui aceste terenuri numai acelora care la data intrarii in vigoare a legii 67/2010 erau inscrisi in anexele pt despagubiri ... ori nu cred ca este cazul dvs. ...
adrianmarin a scris:

[...] se pot atribui aceste terenuri numai acelora care la data intrarii in vigoare a legii 67/2010 erau inscrisi in anexele pt despagubiri ... ori nu cred ca este cazul dvs. ...

Insa nici celor inscrisi pe anexele cu despagubiri nu se atribuie.
Eu am trimis o cerere la primarie la aparitia legii nr. 67/2010 in care am cerut să mi se atribuie teren arabil din domeniul privat al statului.
In loc de raspuns am primit o situatie cu terenurile existente la ADS (din care reiese ca exista teren).
Dupa 30 zile am trimis si la Prefectura o cerere asemanatoare si in care m-am plans ca primaria nu face demersuri pentru a fi pus in posesie cu teren. Am primit acest raspuns:
[ link extern ]
Am retrimis o cerere primariei (urmand indicatia din raspunsul prefecturii) insa au trecut peste 30 zile si nu a raspuns nimic...

Avand in vedere precizarile dvs. , cred ca este oportun a investi cu formula executorie sentinta si a trece la executarea silita prin executor judecatoresc .
Am incercat sa execut sentintele. Rezultatul se vede aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
O intrebare...
Primaria mi-a trimis adresele:
[ link extern ]
[ link extern ]
Primaria si Prefectura zic ca mi-au facut oferte prin aceste doua adrese...
Se poate considera ca prin aceste adrese mi s-a oferit x ha teren arabil ?

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren agricol, cum pot sa-l obtin? ginberto ginberto Buna ziua! Doar dupa cateva procese, mi s-a recunoscut faptul ca am dreptul la xx ha teren agricol, teren care a fost preluat abuziv de statul roman in 1949 ... (vezi toată discuția)
Legea 67 / 2010 aurel_vl aurel_vl Exista un termen de depunere a cererii in baza legii 67 / 2010 , privind restituirea in natura a terenurilor propuse la despagubiri ? (vezi toată discuția)
Reconstituire propietate privata asupra terenurilor atreydespaul atreydespaul Parintii mei au primit titlu de proprietate pe o suprafata de pamant de 3,1 ha cu 0,5 ha mai putin decat este prevazut in registrul agricol cat au de drept ( ... (vezi toată discuția)