avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta falsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta falsa

Bună ziua tuturor !!!

Ieri circulam pe drumul Judetean Bacau şi am fost oprită în trafic de către agentul de poliţie rutieră şi rugată să prezint actele maşinii împreună cu rovigneta acesteia !!!
Bine înţeles că am prezentat talonul împreună cu chitanţa rovignetei cumpărată cu un an în urmă de la o staţie de combustibil drept pentru care mi-a spus ironic că : chitanţa este falsă iar talonul maşinii va fi reţinut pînă la soluţionarea speţei şi mi-a dat amendă de 5500lei sau cu plata în 48 de ore respectiv 2500lei.
Cum pot dovedi că eu nu am nici-o vină în asemenea porcărie ????:((
Ce trebuie să fac pentru a-mi obţine din nou talonul maşinii ???:((
Cel mai recent răspuns: bitex , utilizator 17:12, 27 August 2010
politistul nu avea dreptul sa va dea amenda pentru rovigneta, doar cei de la ARR

asa ca nu stiu exact ce scrie in procesul verbal de contraventie, oricum la suma asta trebuie sa contactati un avocat sa il contestati, cam asta ar trebui sa faceti
Faceti o contestatie la provesul verbal. NU DVS TREBUIE SA VA DOVEDITI NEVINOVATIA CI AGENTUL SA DOVEDEASCA VINOVATIA DVS!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Dekan Andrei, Consilier juridic
Vă mulţumesc pentru sugestie !!!
Daca va aduceti aminte de unde ati achizitionat rovigneta mergeti la acea benzinarie si spuneti despre ce este vorba si ii rugati sa va elibere o copie dupa chitanta cu stampila.
marzalaw a scris:

politistul nu avea dreptul sa va dea amenda pentru rovigneta, doar cei de la ARR

asa ca nu stiu exact ce scrie in procesul verbal de contraventie, oricum la suma asta trebuie sa contactati un avocat sa il contestati, cam asta ar trebui sa faceti

S-o crezi tu, potitia are tot dreptul sa te verifice la rovinieta si sa te amendeze daca n-o ai.

Vai de capul tau, si te mai dai si avocat. Ma mir ca nimeni aici pe forum nu te-a tras de maneca cu sfaturi de astea.

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovigneta si confiscarea certificatului.. carmena_iasi carmena_iasi Buna seara. Am si eu o nelamurire. Astazi am fost oprita in trafic de catre o brigada de politie, impreuna cu un reprezentant al celor de la Drumuri Nationale ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta persoana fizica leorot leorot Ieri conduceam auto proprietate personala dinspre Slatina spre Bucuresti. Exact la intrarea pe autostrada astepta pasnic un echipaj al politiei rutiere. si ... (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)