avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010

Buna seara!

1 Asociatia nostra are la furnizor o datorie de 40000 ron din care 10000 sunt penalitati, daca eu imi achit energia termica de 30000 ron si demostrez ca 80% din locatari au venituri sub 1000 ron , furnizorul imi scade 80% din penalizare?
2 Asociatia trebuie sa angajeze un nou administrator, dar dupa 2 delapidari ne este teama , acesta incaseaza azi niste bani si maine nu mai raspunde la telefon si ca sa evitam aceste neplaceri ne gandeam sa gireze cineva pentru el sau astept alte idei?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 14:33, 27 Iulie 2010
Langa Geta a scris:

Din pacate aceasta lege are o multime de necunoscute:
5.- nu se precizeaza in clar obligatia de a se achita, pe langa rata din baza restanta la aparitia legii, cotele curente de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari;

... nu este specificata nicaieri obligativitatea achitarii restantelor in rate. Un restantier poate sa vina in a 364-a zi sau in a 365-a in an bisect si sa achite integral.

desi legea este aplicabila si chiriasilor din cadrul asociatiilor de proprietari ea nu este totusi aplicabila asociatiilor de locatari care, in ciuda faptului ca se afla in afara legii ele exista si functioneaza ca atare.

se va aplica si asociatiilor de locatari. asa cum aceste asociatii pretind de la restantieri achitarea intretinerii in instanta, vor intra si ele sub incidenta acestei legi din punctul meu de vedere.

nu se precizeaza ce se intampla cu partea din debitele restante, cuprinsa in hotararile judecatoresti pe care le detin asociatiile de proprietari asupra proprietarilor restantieri.

Aceasta lege reglementeaza doar plata sau anularea penalizarilor.
Asta inseamna ca asociatiile de proprietari-locatari vor putea in contunuare sa actioneze in justitie pe proprietarii cu restante mai mari de 90 de zile, cu deosebirea ca nu vor mai solicita si achitarea penalizarilor.

Pentru celelalte aspecte semnalate, trebuie sa asteptam aparitia normelor de aplicare, cu speranta ca aceste vor avea darul sa ne lumineze mai mult.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Armenteros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)
Privind legea175/2010 SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Suntem o Asociatie de Proprietari cu 100 de apartamente in care 80% au un venit mai mic de 1000 ron/persoana si noi in acest moment avem sistata ... (vezi toată discuția)
Restanta radet ContSters189595 ContSters189595 buna dimineata avem in asociatie un datornic cu 7800 ron , datoria se intinde pe o perioada de2- 3 ani avem desfasuratorul de la radet in care apar si ... (vezi toată discuția)