avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Directia Taxe Locale - reprezentare prin procura
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Directia Taxe Locale - reprezentare prin procura

Pt. eliberarea unui certificat de la D.I.T.L. catre un imputernicit este necesara o procura notariala . Este invocat Art. 18 (1) din C.P Fiscala.
Desi certificatul a fost facut cu o intarziere mare (dublul perioadei legale) se solicita originalul actului sau o copie legalizata pentru dansii in conditiile in care s-a depus copie certificata si s-a prezentat pentru conformitate originalul.

Parerea dvs. este ca aceasta procedura (de solicitare a unui document autentic) este legala sau un abuz?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:24, 26 Iulie 2010
Nu stiu care este temeiul legal, dar peste tot (inclusiv la impozite si taxe) cand am reprezentat pe cineva prin procura, mi-a fost solicitat originalul procurii, care a si fost retinut de altfel....bine ca facusem procura in mai multe exemplare.....
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
doina_manuela, utilizator
Nu-i abuz. Exact asa cere Codul de procedura fiscal: original sau copie legalizata. Si nu are legatura cu termenul de eliberare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere formular 230 morty morty La Ploiesti in legatura cu depunerea formularului 230 se solicita depunerea acestuia personal sau cu imputernicit sau prin posta. In unele orase difera, eu ... (vezi toată discuția)
Imputernicire - forma autentica Lulica Lulica Buna ziua Am mers sa inregistrez un autoturism la D.T.I.L. si acolo am avut surpriza sa aflu ca pentru un imputernicit este necesara o procura notariala in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)