avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite pentru tatici,la nasterea unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite pentru tatici,la nasterea unui copil

buna ziua,
sunt un proaspat tatic si doresc sa aflu,sa-mi confirmati de dreptul celor 5 zile platite de catre angajator si daca ? se iau cumva din zilele de concediu de drept?o intrebare oarecum retorica..;ce pasi terbuie sa urmez pentru obtinerea acestor zile libere ?

Va foarte multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:20, 26 Iulie 2010
1. Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru nasterea unui copil , si anume : 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura.

2. Aceste zile nu se scad din CO cuvenit.

3. Faceti cerere de acordarea acestora la acre atasati copia certificatului de nastere al copilului.
Art. 61 alin. (1) lit. c) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006, care dispune ca salariatii – deci si tatii - au dreptul la 5 zile libere platite pentru acelasi eveniment, la care se adauga 10 zile libere platite doar tatilor daca au obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura - beneficiu acordat o singura data, indiferent de numarul copiilor.
Lg 210/1999 - Lega concediului paternal

Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiţionarului.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului? orora orora Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tatici la nasterea copilului bikebike bikebike la cate zile libere are dreptul un tatic dupa nasterea copilului?sunt platite? mentionez ca este angajat la buget,si anume in MAI (vezi toată discuția)
Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)