avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... angajare consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

angajare consilier juridic

buna ziua ....am si eu o intrebare...sunt absolventa a facultatii de drept si doresc sa ma angajez consilier juridic la un S.R.L ,este necesar neaparat sa ma inscriu neaparat in colegiul consilierilor juridici? si daca ma angajez vechimea dobandita va fi luata in considerare daca pe viitor voi opta pt sustinerea unui examen de admitere barou,notar?
Cel mai recent răspuns: pitbully , utilizator 19:23, 12 Mai 2011
1. Nu este neaparat necasara inscrierea in colegiu, dar poate prinde bine intr-o eventuala angajare la o alta persoana juridica care solicita expres acest lucru.
2. Vechimea in profesie se dovedeste cu Cartea de munca.
Va puteti angaja fara a fi inscrisa in colegiu; de altfel, pentru inscriere e necesar ca mai intai sa fiti angajata undeva, pe post de consilier juridic.
Cat priveste vechimea in profesie, o veti avea atata timp cat sunteti angajata pe functia de specialitate.
Acum, daca va va fi de folos in ocuparea unei alte pozitii, e bine sa urmariti legislatia specifica fiecarei profesii si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatul care doreste sa acceada la profesia respectiva, notar, avocat, etc. modificarile sunt permanente si e greu de anticipat ce va fi peste cativa ani.
Angajati-va si imediat dupa ce semnati contractul de munca duceti-va la Colegiu sa va inscrieti deoarece puteti avea surpriza ca sa nu puteti sa va reprezentati societatea niciunde deoarece mai mereu(chiar si la Arhiva sau Registratura se cere legitimatia de membru in Colegiu).Este un fel de Barou al juristilor.Ai vazut vreun avocat fara sa fie inscris in Barou?Noi, juristi de ce ar trebui sa nu fim la fel?
sa va explic mai bine....trebuia sa sustin anul acesta examen pt dob cal de notar stagiar dar nu ma mai pot prezenta la examen anul acesta pt ca treabuia depusa o cerere pana la data de 31 martie,iar notar meu mi-a recomandat sa ma angajez consilier juridic si mi-a spus ca vechimea dobandita ma va ajuta sa obtin o dispensa pt reducerea perioadei de stagiatura de la 2 ani la un an.Sotul meu are un S.r.l si m-am gandit sa ma angajez la el....si practic ce imi trebuie pt a ma angaja doar diploma de absolvire?
Da, numai diploma de absolvire, inscrierea in colegiu nu este obligatorie, dar va poate ajuta in intrarea altor profesii, avand in vedere si recomandarea ce o poate da Colegiul .

Sfatul meu este sa va inscrieti, va confera o anumita seriozitate profesionala, oricum veti vira catre notar

Alte discuții în legătură

Examen definitivat in functia de consilier juridic manusb manusb este obligatoriu sa dau examenul de definitivat pentru dobindirea profesiei de consilier juridic definitiv in cadrul Consiliului Consilierului Juridic sau ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate juridica sonia.maria sonia.maria Buna ,sunt consilier juridic -functionar public in administratie publica locala de 3 ani ,intrebarea mea este se considera vechime in specialitatea pt a putea ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)