avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamuriri

buna ziua,
am castigat un proces in instanta si am facut demersuri pentru a recupera cheltuielile de judecata, a trecut termenul in care trebiua sa primesc suma de bani stabilita in instanta , dar am mai asteptat o saptamana fata de termenul stabilit si nu am primit nimic.
Intrebarea mea este - ce as putea face in acest caz?
va adresati instantei de fond cu o cerere de investire cu formula executorie a hotararii si apoi apelati la un executor judecatoresc pentru executarea silita.
trebuie sa investiti hotararea cu formula executorie, facand o cerere la judecatorie sa obtineti astfel titlul executoriu cu care treb sa mergeti la un executor judecatoresc, sa o puneti in executare
Obtineti o copie de pe sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila si investita cu formula executorie.
Prezentati sentinta astfel obtinuta unui executor judecatoresc pentru a efectua demersurile necesare in vederea obtinerii pe aceasta cale a sumelor respective.
Prealabil, puteti solicita executorului sa formuleze numai o notificare debitorului pentru a ii aduce la cunostinta debitul si termenul de plata.
Asta pentru a mai reduce cheltuielile de executare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investirea cu formula executorie a deciziei cu mentiunea irevocabila OlDumitra OlDumitra In urma unei sentinte irevocabile de la Curtea de Apel, am obtinut din partea Tribunalului Bucuresti legalizarea si investirea cu formula executorie a Deciziei ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata Carela Carela Exista posibilitatea demararii procedurii somatiei de plata prin executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Recuperare creanta mihaelarad mihaelarad Am dat un client in judecata, in 16 dec am avut primul termen, somatie de plata , si mi se spune ca se admite cererea, ce inseamna ? (vezi toată discuția)