Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele inserate acolo, ci doar va comunic "rezolutia": Asociatia de locatari (presedintele acesteia) a refuzat sa-mi semneze avizul pentru infiintarea unui sediu social intr-un apartament. Pe scurt: proprietarii apartamentului au datorii consistente catre asociatie, iar eu (avand adresa din buletin la adresa apartamentului, dar nu si domiciliul in fapt ) am facut cu ei contract de comodat. Asociatia mi-a refuzat avizul, pe motiv ca exista datorii, cu toate ca la aceasta adresa nu va fi spatiu comercial, ci doar sediu social... Prin urmare, le-am solicitat in scris motivele pt care mi-au refuzat avizul. Acum, va intreb: Chiar exista o baza legala pentru acest lucru? Pot sa refuze acordarea avizului pe motivul ca exista datorii la proprietari? Ce pot face eu in aceasta situatie? Va multumesc !
Cei de la Oficiul Registrului Comertului ( ORC ) ...unde se depun actele pt infiintarea oricarui SRL... au primit recent un ordin intern......de vreo 2 sapatamani...potrivit caruia......se cere un acord al vecinilor directi....
insa acest acord.....esre necesar.....doar in cazul in care se desfasoara in spatiu..... o activitate comerciala....si nu un sediu cu activitate de birou...ca in cazul tau
Poate de aici confuzia juristului
Insa la ORC Alba...nu se aplica ....iar in Cluj si in Bucuresti...da...
cu alte ORC-uri nu am avut contact
Deci nu e o regula...si nu stiu nici in baza a ce se cere acest aviz...inca nu am aflat
Se intampla ca la Oficiul Registrului Comertului sa solicite si acest aviz favorabil al asociatiei de proprietari. Este chiar si pe acest site un articol despre necesitatea avizului pt.sediul social.
Someonedan...daca nu mai ai rabdare sa vina omul tau...juristul...din concediu....du-te pana la ORC si intreaba de ce acte ai nevoie..pt infiintare...
Eu stiu ca ai nevoie de urmatoarele acte:
- Dovada verificării disponibilităţii şi rezervării denumirii firmei – de la ORC - 50 RON :
- Dovada privind capitalul social – minim 200 RON
- Certificatele de cazier fiscal se elibereaza de catre DGFP - 5 – 100 RON
- Copie buletin sau pasaport asociat / administrator
- Declaraţiile date pe proprie răspundere : date de către asociati / administratori / cenzorii din SRL, din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi ( original );declaratie asociat unic, daca este cazul
- Declaratie sediu de la proprietarul spatiului + Dovada Proprietate
- Act constitutiv societate:
- Contract sediu / punct de lucru ( contr. Vanz-cump, extras CF, contr. Comodat, contr Inchiriere )
- Specimenele de semnatura - administrator
Dupa cum poti observa ...nici vorba de aviz....... aceste acte erau scrise pe biletul pe care mi l-au dat cei de la ORC acum circa 3 saptamani
In mod normal este absolut necesar acordul vecinilor, respectiv asociatiei de proprietari pentru orice societate care isi stabileste sediul social intr-un spatiu cu destinatie locativa. Prin transformarea spatiului de locuit in sediu social (legal vorbind nu faptic) automat si in mod clar se schimba regimul juridic al acelui spatiu. Destinatia spatiului de locuit se transforma in destinatie comerciala.