AndreiT a scris:
bunicu a scris:
Nu au fost acuzatii grave, daca stam sa privim problema, dar in orice caz acuzatii care nu dau bine unui instructor auto care ar trebui sa fie tras la raspundere pentru viitorul comportament al elevului sau.
Nu stiu ce ar iesi daca toti profesorii ar fi trasi la raspundere pentru faptele viitoare, posibile, incerte, ale elevilor lor.
@Maglas:
Depinde de program, mie imi arata 9 coduri penale la cautare, de la Marea
Adunare Nationala pana la Parlamentul Romaniei.
@amitza "a intervenit vreo lege care sa dezincrimineze calomnia si insulta? caci nu cred ca creti sa spuneti ca cele declarate neconstitutionale ar putea avea vreun efecte de vreme ce au fost declarate NECONSTITUTIONALE"
In prezent art. 206 C. pen. care incrimina calomnia a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006.
Art. 205 C. pen. care incrimina insulta a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006.
Chiar declarate neconstitutionale prevederile legii prin care se abroga cele 2 articole nu inseamna ca acestea sunt in vigoare in prezent.
E o intreaga teorie pe tema, destul de alambicata, rezultatul este ca nu se incrimineaza...
stiam despre existenta respectivului act normativ, la fel cum stiu ca a fost declarat neconstitutional. Sincer , eu nu pot fi de acord cu teoria abrogarii printr-o lege ce a fost delarata neconstitutionala. Pentru a folosi un principiu din civil : quod nullum est, nullum effectum producit. Pentru mine respectivul principiu sintetizeaza perfect situatia de fata.
doar de curiozitate as vrea sa stiu cine sunt cei care sustin o asemenea teorie.....cea a dezincriminarii printr-un act normativ neconstitutional.