avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi

Buna ziua!
As vrea sa stiu ce distanta trebuie sa fie intre casa vecinului si gardul care ne desparte, vecinul meu tocmai si-a construit o casa de la fundatia careia si pana la gardul care ne desparte sunt 40 cm, iar streasina casei sale este fix deasupra gardului dintre noi? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cristisorin , utilizator 12:35, 28 Iulie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere Codului civil roman, in conformitate cu prevederile art. 612- 614, "nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina".De asemeni "nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distanta de sase decimetri".
In privinta stresinei casei, art.615 din acelasi cod, prevede ca " proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel incit apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sau".
Cu stima !
Nu am mentionat ca imobilul vecinului nu are ferestre catre curtea mea, in acest sens distanta legala intre fundatia casei lui si gardul meu ar fi de 60 cm (6decimetri)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre case Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Vecinii stanciutiberiu stanciutiberiu buna seara! este normal ,ca vecinii nostrii de curte, sa aibe tevile de gaze montate pe spatele casei, aceasta fiind hotar despartitor- nu exista gard,casa ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre locuinte li_a_she li_a_she ma judec de 4 ani cu un vecin care si-a facut o anexa la 27 de cm de zidul casei mele din cauza aceasta cand ploua apa se scurge pe peretii mei , nu pot nici ... (vezi toată discuția)