avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate?

buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici pensia alimentara impusa de lege o trimite cand vrea.acum eu sunt in strainatate si vreau sal iau cu mine pe copil dar nu pot pt ca fostul sot numi da acea procura pana nui dau suma de 5 mii de euro,ce sanse as avea sa-mi pot lua copilul?trebuie sa-l dau in judecata pt al scoate din drepturile parintesi? si cat timp ar dura acept proces?
Cel mai recent răspuns: paula21 , utilizator 15:16, 28 Iulie 2010
Nu aveti cum sa il decadeti din drepturile parintesti, doar in urma unui proces penal ( de ex. tentativa de omor impotriva minorului) sau cazuri grave de genul acesta.

Puteti pleca linistita cu minorul doar cu hotararea judecatoreasca de incredintare, definitiva si irevocabila.

In rest, doar sa nu il impiedicati sa vina in tara unde sunteti, altfel nu are nici un temei pt o eventuala plangere.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
va multumesc mult pt raspuns o zi buna si frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor(adoptie),drepturi dupa divort ContSters344822 ContSters344822 Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani,din casatorie a rezultat un copil a carei custodie mi-a fost incredintata iar tata a fost obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Tatal disparut/ fugitiv+abandon familie/decadere drepturi singlemom singlemom Am un copil minor, incredintat mie, prin hot.definitiva spre ingrijire si educare,cu obligatia catre tata de a plati pensie alimentara. :(Hotararea este din ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)