avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,
as vrea sa stiu ce pasi am de urmat daca vreau sa depun actele de divort.unde trebuie mers,ce trebuie facut si daca am copil minor de 9 luni ce sanse am sa il obtin avand in vedere ca stau cu mama mea si il crestem amandoua dar eu nu am decat alocatia de crestere avand probleme cu cartea de munca inainte de nastere.am venitul mamei si alocatia.sotul nu are parinti si cu cine lasa copilul si nu dispune de suficienti bani pt.crestere.as vrea sa stiu avand in vedere ca nu ne mai intelegem daca e in avantajul meu sa divortez sau nu si ce pensie alimentara obtin daca el are pe cartea de munca venit minim dar in mana mai multi bani.
si deasemeni cat m-ar costa divortul daca eu nu am venituri.
si inca ceva.daca nu vreau sa mai vina la mine sa-si vada copilul ca ma enerveaza mereu pot sa nu il mai primesc in casa mea ?casa e a mea si a mamei.el are alta casa pe care cred ca nu o pot imparti ca a fost facuta inainte de casatoria cu mine.ii pot impune sa nu mai intre in casa mea si sa vada copilul cand vreau eu sau asta doar dupa divort?
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
dannyy26, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:24, 28 Iulie 2010
buna ziua.
sansele sa obtineti custodia minorului sunt foarte mari, avand in vedere varsta acestuia .
nu puteti sa-i interziceti tatalui copilului sa -l vada, decat dupa ce veti cere in instanta custodia acestuia si se va stabili un program de vizitare .
in acel caz, tatal va trebui sa respecte programul de vizitare al copilului sau .
de asemenea puteti cere ca fostul sot sa-si vada copilul in alt loc, nu neaparat la adresa unde locuiti dvs.
in ceea ce priveste imobilul sotului, chiar daca reprezinta un bun comun, daca s-au efectuat renovari in perioada casatoriei dvs. puteti beneficia de o sulta din partea sotului .
si mai intrebam ce pasi am de urmat,unde depun si ce acte si cum fac cu avocatul,cat m-ar costa.si ce pensie alimentara as obtine daca sotul are pe cartea de munca salariul minim dar in mana mult mai mult si un leasing la o masina facuta in timpul casatoriei care presupun ca nu se va imparti.ce valoare ar avea pensia alimentara.
actele se depun la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. certificat de casatorie, copie certificat nastere al dvs si copilului, copie dupa CI, chitanta cu care faceti dovada platii taxei de timbru de 39 de lei, timbru judiciar de 0.15lei si bineinteles, cererea de divort.
onorariul avocatului il discutati si negociati,cu acesta
pensia va fi de cca 1/4 din salariu sotului de pe cartea de munca. masina nu se imparte, ca nu e a voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez cosminache123 cosminache123 Buna ziua..As dori sa divortez de sotul meu ..Tin sa precizez ca suntem deja despartiti de 2 ani dar nu legal..Avem impreuna un copil care locuieste cu mine si ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii MirabelaT MirabelaT Buna ziua. Am o mica intrebare. Sunt casatorita din anul 2011, impreuna cu sotul avem o fetita de 2 ani si 8 luni. Din luna ianuarie a acestui an, m-am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor - custodie copil biadia biadia Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in cazul in care doresc divortul dupa un an si jumatate de casatorie in urma careia este un copil minor. Motivele ... (vezi toată discuția)