avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar

am si eu o intrebare.....ca si avocat stagiar, vreau sa colaborez cu un avocat ce face parte din baroul bucuresti, desi eu sunt inscrisa in baroul arges, precizez ca nu vreau sa reziliez contractul de colaborare deja existent. Pot face asta? sau este nevoie de alte formalitati? multumesc
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 11:42, 29 Iulie 2010
Va trebuie un contract de colaborare si transfer in baroul bucuresti
buna ziua .
nu puteti colabora cu un avocat din bucuresti, daca sunteti inscrisa in baroul din judetul arges.
imi pare rau sa-i contrazic pe colegi dar exista un comentariu in acest sens pe site-ul unbr pe care vi-l anexez in continuare:
,,Avand in vedere inexistenta unei ingradiri exprese, inexistenta unei limitari teritoriale a activitatii avocatului si ca urmare a aplicarii principiului libertatii si independentiei, apreciem ca nu este interzis ca membrul unui barou, avocat definitiv, sa incheie contracte de colaborare cu vreuna dintre formele de exercitare a profesiei de avocat infiintate de membrii altui barou din tara.
Apreciem ca libera miscare a avocatilor implica obligatii din partea organelor profesiei de uniformizare a standardelor pentru primirea in profesie, pregatirea profesionala pe perioada stagiului, definitivarea in profesie si pregatirea continua a avocatilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire examen definitivat Valentina Curosu Valentina Curosu IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am ... (vezi toată discuția)
Inscriere in tabel aandrra aandrra buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)