avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Prelucrarea datelor cu caracter personal-firma pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Prelucrarea datelor cu caracter personal-firma pe Internet

Acum cateva luni am deschis un cont pe un "webhost" romanesc, in vederea gazduirii saitului personal.Am decis sa nu mai folosesc acel "webhost", si am solicitat administratorului sa-mi stearga contul, si implicit datele personale(nume, adresa, CNP, telefon).El a refuzat, motivand ca are nevoie de acele date pentru contabilitate.
Conform legii 677/2001, are dreptul sa refuze stergerea acelor date?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:52, 29 Iulie 2010
Daca societatea respectiva s-a inregistrat ca operetor de date cu caracter personal nu vad ce suspiciuni aveti, pentru ca datele dumneavoastra sunt in siguranta.
Au dreptul sa mai retina acele date, dar nu sa le folosesca extern.
Deci da, datele sunt teoretic in siguranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? - retragere greoaie de pe site de matrimoniale Este legal ca un sait de matrimoniale pe care mi-am facut cont ,sa nu pot sterge contul decât daca trimit un fax cu explicații de ce vreau sa sterg contul si ... (vezi toată discuția)
Poze atasate in forum tareghimihaela75 tareghimihaela75 O perioada de timp am frecventat un forum in al carui album am postat niste poze.In urma unor neintelegeri cu admin, am fost suspendata de pe forumul respectiv ... (vezi toată discuția)
Emag.ro si retinerea datelor mele personale fara consimtamantul meu luca007 luca007 Buna ziua. In urma cu multi ani, nici nu mai stiu exact cand am creat un cont pe emag.ro pe care nu l-am folosit niciodata. Vreau sa-mi sterg contul de pe ... (vezi toată discuția)