avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare definitiva a functionarului public in cadrul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare definitiva a functionarului public in cadrul altui compartiment

Cum procedez in cazul mutarii definitive a unui functionar public, in cadrul unui alt compartiment din aceeasi unitate? Este necesar avizul ANFP-ului?
Cel mai recent răspuns: monalisa2010 , utilizator 16:11, 29 Iulie 2010
Iata ce prevede Legea 188/1999 , r2, la
Art. 91. - (1) Mutarea in cadrul altui compartiment al autoritatii sau institutiei publice poate fi definitiva sau temporara.
(2) Mutarea definitiva in cadrul altui compartiment poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe o functie publica vacanta de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau cu repartizarea postului corespunzator functiei publice detinute, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public si a salariului acestuia. In acest caz este necesar acordul scris al functionarului public;
b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public;
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
(3) Mutarea temporara in cadrul altui compartiment se dispune motivat, in interesul autoritatii sau institutiei publice, de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an, cu respectarea pregatirii profesionale si a salariului pe care il are functionarul public.
(4) Mutarea temporara sau definitiva in cadrul altui compartiment poate fi solicitata de functionarul public in cazul in care starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, nu ii mai permite desfasurarea activitatii in acel compartiment. Mutarea se poate face pe o functie publica corespunzatoare, daca functionarul public in cauza este apt profesional sa indeplineasca noile atributii care ii revin.
(5) Daca mutarea se dispune in alta localitate, functionarul public beneficiaza de drepturile prevazute la art. 90 alin. (3).
(6) Functionarul public poate refuza mutarea in cadrul altei structuri a autoritatii sau institutiei publice in alta localitate, daca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 89 alin. (3).
Asta am gasit in lege, ceea ce nu gasesc este daca trebuie sa solicit avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici .
La noi s-a facut prin dispozitia primarului si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare functionar public simpet82 simpet82 buna ziua as dori sa ma lamuresc si eu intr-o problema legata de mutarea functionarului public dintr-un compartiment in altul. pana acum 3 luni lucram ... (vezi toată discuția)
Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Pentru mutarea definitiva este necesar avizul anfp? gabrielatei gabrielatei VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.? (vezi toată discuția)