avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional modificare program de munca personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional modificare program de munca personal turant

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: avem salariati care lucreaza 8 orezi, 40 ore/saptamana. Dorim sa le modificam programul de lucru si anume sa lureze o zi 12 ore/zi , urmatoarea zi libera, apoi din nou o zi 12ore/
zi samd Intreabarea mea este: in actul aditional pe care il voi intocmi voi trece" se modifica repartizarea programului de lucru dupa cum urmeaza :12/36, de la ora 8.00-20.30, pauza de masa 30 de minute" sau se modifica repartizarea programului de lucru dupa cum urmeaza :"12/24, de la ora 8.00-20.30, pauza de masa 30 de minute".
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 19:43, 29 Iulie 2010
Codul Muncii
Art. 110. [repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii]
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Nu este nevoie de un Act aditional la CIM. Codul muncii prevede cat se poate de clar ca ramane la latitudinea angajatorului cum repartizeaza timpul de munca pe parcursul unei saptamani, dar sa nu se depaseasca 40 pe saptamana maxim 48 cu ore suplimentare art. 111 .X-(
Daca prin "zi libera" nu intelegeti 24 de ore ci exact ceea ce ati descris, atunci veti trece 12 ore cu 36.
"12 cu 24" presupune acel program in care angajatul dvs. care iese din tura de12 ore la ora... 20.00,de ex., va intra intr-o noua tura de 12 ore la ora 20.00 a yilei urmatoare, cu respectarea legislatiei referitoare la lucrul in orele de noapte.
Va multumesc dle Zaharia
Cat priveste Actul aditional :
Daca acest Program de lucru nu este prevazut in CCM, se face Act adit la CCM si se inreg la Directia judeteana pentru prestatii sociale
da, stiu, multumesc mult utilizator"bruta" este prevazut in CCM la nivel de unitate
Multumesc inca o data tuturor pentru raspunsurile furnizate

Alte discuții în legătură

Intocmire act aditional cim ref durata muncii nicusan nicusan As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct [i]H.Durata muncii,[/i] -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii: ... (vezi toată discuția)
Program de lucru efectiv octav1ostef octav1ostef am program de 12 ore dar sunt pontat efectiv 11 ore , sub pretextul ca am pauze in timpul zilei . Este angajatorul obligat sa tina evidebnta efectiva a acestor ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)