avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta prejudiciu act de vanzare cumparare,fals in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta prejudiciu act de vanzare cumparare,fals in declaratii si inselaciunea in conventii

Nu sunt din Bucuresti dar,in 2007 -printr-o agentie imobiliara am cumparat in Bucuresti un apartament cu 2 camere in zona garii de nord.Am avut o singura dorinta sa nu fie "cu bulina rosie",iar agentul imobiliar m-a asigurat ca e doar de risc seismic II,mi-a prezentat pe laptop o lista unde imobilul figura cu acest grad II de risc seismic,mi-a citit ce inseamna ,iar eu am dorit sa se consemneze acest lucru de catre d-na notar ,ceea ce a si facut intr-o procura prin care eu o imputerniceam pe fiica mea sa achizitioneze acest apartament ,ea fiind in Bucuresti,eu plecand in provincie.
Acum cateva zile ,fiica mea m-a anuntat ca pe bloc s-a pus bulina rosie. m-am documetat si am constatat ca acest imobil figura inca din anul 2001 ,cand i s-a facut expertiza (expert atestat PROCEMA-E.TITARU) ,cu risc seismic I ("bulina rosie" ),deci in anul 2007 aceasta era incadrarea si cel de la agentia imobiliara stia acest lucru.
Consider ca am fost mintita cu buna stiinta ,ca exista un "fals in declaratii si inselaciunea in conventii"si va intreb: acest act de v-c poate fi atacat de nulitate?
De fapt eu doresc :fie ca proprietarul sa-mi restituie banii,fie sa-mi cumpere un ap .cu risc sesmic II asa cum m-a asigurat in acte,eu restituindu-i ap. cumparat.
Am vreo sansa?
Probabil ca imi intelegeti disperarea ,caci ac. ap . l-am cumparat pentru fiica mea - studenta si "bulina rosie"o duce la disconfort psihic,iar ac. ap. il platesc prin credit bancar timp de 25 de ani.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra,
Daniela Cioroianu
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 15:46, 29 Iulie 2010
Contractul de vanzare cumparare poate fi anulat pentru un viciu ascuns la momentul cumpararii.
Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare -cumparare-posibilitate de anulare si efectele acestui demers Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Subiect: Speta prejudiciu act de vanzare cumparare,fals in declaratii si inselaciunea in conventii Nu sunt din Bucuresti dar,in 2007 -printr-o agentie ... (vezi toată discuția)
Vânzătorul unui apartament a ascuns informații importante despre securitatea la cutremur. Împotriva cui se îndreaptă cumpărătorul: a vânzătorului sau a firmei de imobiliare? OctaviaMaria OctaviaMaria Vanzatorul unui apartament situat intr-un bloc ascunde cumparatorului informatii privind securitatea la cutremur a bocului (pentru care nici o firma nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Apartament intr-un bloc din 1930-1940; merita? cosmin b. cosmin b. Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii, sfaturi, lamuriri... Am gasit un apartament de vanzare in zona centrala a Bucurestiului- Universitate mai ... (vezi toată discuția)