o sa nasc pe 1 august 2010 si in luna septembrie anul trecut am lucrate doar 2 zile (am avut concediu fara plata momentan am aflat)si in luna august pana in data de 18 august , iulie e completa
1. Raspunsurile pe acest forum nu pot fi date intotdeauna cu DA sau NU pentru ca nu stim situatia exacta, din relatarile dvs. De aceea va dam extrase din acte normative pentru a le studia si a vedea daca va incadrati sau nu in lege.
2. Nu conteaza daca nasteti intr-o zi anume a lunii sau daca este o zi nelucratoare sau lucratoare.
3. In cazul dvs. procedati in felul urmator: luati in calcul cele 12 luni premergatoare nasterii. Pot fi oricate luni fractionate dar care sa aiba cel putin jumatate din numarul de zile lucratoare ale lunii respective. O singura data se poate ca fractiunea de luna sa fie mai mica de jumatate din zilele lucratoare ale lunii, ceea ce pare afi in cazul dvs. cu luna septembrie.
4. Puteti intreba si la Primarie (Agentia de Prestatii Sociale) unde functionarul care accepta dosarul va poate explica pe viu, fata in fata, daca va incadrati sau nu in lege.
@elena savciuc "Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul (art. 19¹ alin. (4) din Norme metodologice de aplicare a OUG 148/2005)"
Este vorba de stagiul de cotizare anteriior nasterii. Ceea ce corect ati remarcat dvs este baza de calcul a indemnizatiei