Raspund sesizarii dumneavoastra referitoare la aplicarea cotei TVA pe factura.
V-as ruga sa-mi permiteti sa va ofer cateva detalii legate de noile reglementari privind cota legala TVA.
Astfel, incepand cu data de 01 iulie 2010, in urma modificarilor Codului Fiscal aduse prin Ordonanta de Urgenta nr.58 din data de 28.06.2010, Orange Romania trebuie sa aplice cota legala de TVA de 24% pentru toate serviciile si produsele sale.
Aceasta modificare se aplica inclusiv in cazul valorii abonamentelor deja incheiate de clienti prin aplicarea la valoarea neta a abonamentului, fara TVA, a noii cote de 24%.
De asemenea, pentru orice convorbire/SMS/trafic de date si alte servicii Orange accesate de catre clientii nostri pana la data de 30 iunie 2010 si care se vor regasi pe facturile emise dupa 1 iulie 2010 se va aplica noua cota de TVA de 24%.
Valoarea neta a abonamentelor si serviciilor oferite de Orange Romania ramane nemodificata, actualizarea cotei TVA fiind impusa de respectarea unei prevederi legale.
Aplicarea cotei de TVA asa cum este stabilita de lege prin O.U.G. 58/2010, nu este o decizie a Orange Romania si de aceea nu reprezinta o modificare unilaterala a contractului din partea operatorului. Prin urmare, contractul nu poate fi denuntat unilateral de catre client.
Mai multe detalii despre modul in care se aplica noul TVA la produsele si serviciile noastre, puteti obtine in magazinele Orange sau pe www.orange.ro
Va multumim pentru intelegere si ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul sectiunii de contact a paginii noastre web.
Cu stima,
Acesta este raspunsul de la operatorul de telefonie mobila,in legatura cu
sesizarea pe care am facut-o,deoarece am abonament cu TVA inclus si factura a venit majorata cu diferenta de TVA.In contract ,operatorul are un punct in care se angajeaza ,sa anunte abonatul, de orice schimbare de tarif in termen de 30 zile,dar nu a respectat acest punct.
Intrebarea este:cu acest raspuns pot face o reclamatie la ANPC ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.