avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am necaz cu vecinii din cauza fumului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am necaz cu vecinii din cauza fumului

Locuiesc la casa proprietate personala cu foc (adica cu cos de fum din proiect si constructie). Am cumparat centrala pe lemne si carbuni de la Romstal, tot de la aceeasi firma am achizitionat toate accesoriile (pompa, boiler, calorifere), din punct de vedere tehnic totul este bine, problema este fumul, pentru care vecinii imi aduc injurii, amenintari de tot felul. Au spus ca vor sa cheme Protectia mediului. Mentionez ca vara merge centrala sa obtin apa calda. Din cauza neplacerilor fac foc numai noaptea si nici asa nu este bine pentru vecini. Centrala nu face mai mult fum decat o soba, ba cu mult mai putin, deoarece are termostat care opreste tirajul. Am 3 minori si apa calda este o necesitate. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: straclaudiu , utilizator 19:47, 30 Iulie 2010
Corect. Dar omul sta la casa lui, in curtea lui. Nu la bloc. Si arde lemne. Care din cate am mai auzit si eu ;) sunt "ecologice" :))). Nu cred ca veti avea probleme. Si dupa cum v-am spus... sa va dea in judecata daca au timp si bani de cheltuit.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
azone19_70, utilizator
Am inteles ca lemnul este ecologic dar carbunele (huila) ???
Locuiesc in Valea Jiului si prin alocatie primim carbune si iarna peste 90% din locatarii cartierului focaresc cu carbune. Mentionez ca vara nu folosesc carbune din cauza incalzirii excesive.
Domnule draga... ideea era ca in casa si in curtea dvs. faceti ce vreti. De aici si ideea de PROPRIETATE PRIVATA. Nici unul din aceste materiale combustibile nu pot fi considerate toxice, dupa parerea mea, altfel ar exista o lege prin care ar fi interzise. Ganditi-va mai mult la dvs., la familia dvs. si lasati vecinii si "gura lumii" in general, pentru ca... dupa cum v-a spus bunica, pe aceea "n-o astupa decat pamantul". Cui nu-i convine.. sa se adreseze instantei, dupa cum v-am mai spus. Si... m-am adresat cu "domnule" insa imi pareti mai mult a femeie singura cu 3 copii, care se teme de vecini...
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
azone19_70, utilizator
exact...
eu stau in italia si am aut acelasi probleme...
aici sunt niste parametrii care nu trebuiesc depasiti...
am consultat un avocat prin sindicat care m-a consiliat sa stau fara griji ca este foarte dificil sa depasesti acei parametrii
eu cred ca vecinii tai dau dovada de ipocrizie... iar daca nu inceteaza cu injuriile si amenintarile , poti tu sa iei o masura pe partea legala... faci reclamatie...
si uite asa ii pui cu "botu' pe labe" - scuzati expresia...
sfatul meu este chiar acela de a le face o reclamatie ( cum cred ca ar trebui sa faca tot omu' atunci cand altcineva ii invadeaza libertatea ) poate asa reusim sa schimabam ceva in tara asta...
daca si dumneavoastra sunteti unul care nu ia nici o masura ( nu reclamati )va puteti considera pe viitor un responsabil direct pentru ceea ce priveste lipsa de respect catre celalalt in tara noastra...
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am.o.problema de 3 ani de zile cu un vecin ce și ... Vulpishor Vulpishor Bună ziua, Am.o.problema de 3 ani de zile cu un vecin ce și a făcut centrala pe lemne. Tot fumul lui este in casa mea, nu are un cos special pt centrala ... (vezi toată discuția)
Fumul buclucas Fitero1969 Fitero1969 Buna ce probleme pot avea din cauza fumului ce merge spre vecinul de langa mine.Sunt terorizat mereu Am o centrala pe lemne si carbuni consruita in curtea mea ... (vezi toată discuția)
Horn necorespunzator la casa felisana felisana Eu locuiesc la casa. Aceasta are 1 etaj, intrarile fiind separate pentru parte si etaj. Eu locuiesc la etaj. Iar cel ce sta jos, care imi este frate, are ... (vezi toată discuția)