avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea adoptatului in Transilvania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea adoptatului in Transilvania

Adoptatul conform Codului civil austriac, in Maramures, 1926, decedat in 1979, fara copii, fara testament, este asimilat adoptatului cu efecte restranse, sau adoptatului cu efecte depline? In lipsa altor mostenitori, atat din familia adoptatorului, cat si a adoptatului, nepoata de frate a adoptatului il poate mosteni sau nu?
Cel mai recent răspuns: Profion , utilizator 14:02, 30 Iulie 2010
nepoata de frate il poate mosteni fara nici un dubiu, chiar daca e adoptat.. se prezuma ca e adoptat cu efecte depline, mai ales ca nu e nimei sa conteste acest fapt
adoptatul fiind adoptat cu efecte depline ("se prezuma"), nepoata lui de frate (din familia fireasca) il mosteneste?? nu sunt rupte legaturile cu familia fireasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea adoptatului Profion Profion daca o adoptata cu efecte depline, in 1926, in Maramures, moare necasatorita, fara copii si fara sa lase testament, la 1979, este legal ca averea ei ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire Profion Profion O fata este adoptata in Maramures, la 1926. Adoptatorul moare in 1939, iar adoptata - fara urmasi sau testament - in 1979. Nepoata de frate a adoptatei ... (vezi toată discuția)
Codul civil austriac Profion Profion Ce prevede acest Cod privind succesiunea adoptatului cu efecte depline? (vezi toată discuția)