avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime si spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime si spor de vechime

Cand se calculeaza anii lucrati din cartea de munca pentru a i se acorda sporul de vechime in functie de anii lucrati se scad zilele de fara plata? Sau ele nu se iau in considerare la vechime doar cand este vb de pensionare
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 30 Iulie 2010
Zilele de CFP nu constituie stagiu pentru acordarea sporului de vechime, deoarece nu a prestat munca.
CFP nu se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca sau a stagiului de cotizare pentru pensie.
asta inseamna ca in momentul in care aflu ce vechime are, din acea vechime se scad zilele de concediu fara plata si absente nemotivate?
1. Cam asa este cum spuneti dar nu v-ati exprimat bine.
2. Vechime (stagiu de cotizare) inseamna ca din inregistrarile din carnetul de munca scad perioadele de CFP si absente nemotivate.
eu pana acum nu am scazut aceste zile de fara plata si la final dupa toate calculele mi-a dat data cu care s-a angajat.#-o X-(asa daca le voi scadea...e un pic mai dificil :(( o sa vad cum ma edific pe hartie


va multumesc de raspunsuri=D>=D>

Alte discuții în legătură

Perioade asimilate ContSters278009 ContSters278009 Perioada in care am beneficiat de indemnizatie de somaj(2004-2005)nu se considera perioada asimilata conf.art.49 lit.d,din legea 263/2010 ? (vezi toată discuția)
Somajul se considera vechime in munca? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarele intrebari: - se considera somajul vechime in munca si unde este reglementat acest lucru? - daca am fost somer pot ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie, stagiul de cotizare si stagiul asimilat acestuia mihamihaela06 mihamihaela06 Buna seara, Sunt nascuta pe 2.06.1954. Am o vechime in munca de 36 ani si 11 luni (m-am angajat in data de 29.06.1974. Incepand cu data de 1.04 2011 sunt ... (vezi toată discuția)