avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

x a cumparat de la y un teren prin chitanta de mana, nici una dintre parti nu au avut resursele finanaciare a perfecta un act notarial , intre timp y a decedat nemaiavand niciun mostenitor nici macar sot supravietuitor.
x a introdus la judecatorie o actiune in constatare ptr ca instanta sa pronunte o hot judecat care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
intrebarea este x a procedat corect formuland o astfel de cerere ? ce se poate intampla deca vanzatorul a decedat si nu mai are mostenitori
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:03, 30 Iulie 2010
Daca ati introdus actiunea dupa decesul lui x, veti avea surpriza ridicarii de catre instanta a exceptiei lipsei capacitatii procesuale de folosinta.
Actiunea va fi respinsa ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara capacitate procesuala de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez? melchior melchior am o actiune in instanta cu 1 parata vanzatoare decedata? cum procedez? ii cau mostenitori (pt. ca ea a decedat inainte de formularea actiunii in instanta) sau ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitate de folosinta a primariei Jayr Jayr Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)