avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul punctaj pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul punctaj pensie

Am o nelamurire:
Am cerut angajatorului sa-mi elibereze pentru perioada 1983- 2001 adeverinta cu sporurile permanente. Acesta mi-a eliberat o adeverinta care are urmatoarele rubrici:
Spor ore suplimentare; Spor conditii nocive; Spor calculator; Salariul brut.
E corecta? Rubrica cu salariul brut se ia in calcul la determinarea punctajului, sau se folosesc salariile tarifare inscrise in Carnetul de munca ,sporul de vechime pe perioadele prevazute de lege? si de asemenea celelalte sporuri cu caracter permanent.
De asemenea am o alta adeverinta in care se specifica urmatoarele: ,,.........in perioada ........... a realizat urmatoarele salarii tarifare corespunzatoare orelor lucrate peste programul de 8ore/zi si platite ca ore normale conf HCM1564/1952 art.2, HCM2579/1956 si Decret175/1973 art.2 pentru activitatea de constructii -montaj(am lucrat pe santier), corespunzator timpului efectiv lucrat: unitatea a virat CAS.
Aceasta se ia in calcul la punctaj?
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 14:11, 6 August 2010
Multumesc , florisiris!

In aceasta perioada ,la baza de calcul a pensiei ( la limita de varsta sau anticipata partial pentru cei care au mai apucat-o pe cea din urma) se adauga si punctajul suplimentar corespunzator perioadei stagiilor de cotizare lucrate in grupele de munca I si II (inainte de 1 aprilie 2001)? , sau se amana pana in 2011.
:)
Da, beneficiaza acum, in conformitate cu dispozitiile art. 78 ind.2 din Legea nr. 19/2000 cu ultimele completari si modificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporurile si pensia catalina76 catalina76 Buna seara, Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca la calcularea pensiei se iau in calcul si sporurile? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensii cnvocational cnvocational actul normativ care reglementeaza ca incepand din febr.1992 in carnetul de munca se trece salariul brut realizat care se ia in calcul si la pensie ? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza punctul de pensie in perioada 1999-2000 Dîrminã Florina Dîrminã Florina Buna sera, tatal meu urmeaza sa iasa la pensie in luna iunie, lucreaza la CFR, si a fost anuntat ca in perioada 1999-2000punctul de pensie se va calcula ... (vezi toată discuția)