avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea in urma terminarii studiilor superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea in urma terminarii studiilor superioare

Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta I, din anul 1993 . Am terminat anul acesta (2010) studii superioare in domeniu. Doresc sa stiu cum pot promova. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Mirela Stinga , utilizator 22:10, 1 August 2010
in primul rand trebuie sa existe un post vacant pe studii superioare
Conform legii 330/2009, promovarea in urma absolvirii unei forme de invatamant superior nu este conditionata de existenta unui post vacant, postul detinut fiind transformat in urma promovarii. In cazul dvs, banuiesc ca ati absolvit o facultate de profil economic; problema cu examenele de promovare este ca nu mai exista nici o legislatie in domeniu privind organizarea lor - institutia trebuie sa intocmeasca un regulament propriu (care nu am prea vazut pe nicaieri) si sa organizeze examenul, in masura in care nu sunt depasiri la cheltuielile de personal prevazute (altfel, nu se pot organiza promovari, conform legii 69/2010).
Multumesc pentru raspuns.
Inspectoratul este obligat sa transforme postul deoarece postul meu este unic in unitate (gradinita). Am vorbit si sunt de acord. Pe mine ma intereseaza cum pot sa imi pastrez treapata de incadrare la care sunt (am o vechime de 17 ani in unitate si functie si sunt incadrata la treapta 1) si sa nu ma oblige sa trec la treapata imediat urmatoarele celei de debutant cu studii superioare conform art.8 alin. 8 sectiunea 3 din legea 330. ,,Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator''.
Doresc va rog o interpretare a acestui articol. Va multumesc.
Din pacate nu aveti ce face, intrucat chiar daca in Anexa II (cea care se aplica personalului didactic si auxiliar) nu sunt prevederi speciale pentru promovarea conform studiilor, se face trimitere la acest articol 8 al Anexei I care prevede exact ce ati descris dvs. In cazul promovarii, se va pastra gradatia de vechime in munca detinuta, insa nu si gradul profesional.
Multumesc. O sa va scriu dupa ce primesc raspunsul oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare cu 1 ian 2011 Maria C Maria C Sunt incadrata secretar sef unitate scolara, studii medii, treapta IA, vechime in specialitate 25 ani. Am absolvit studii superioare si va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Promovare cadru didactic auxiliar angajat actual pe functia de ... Elena_mmv Elena_mmv promovare cadru didactic auxiliar angajat actual pe functia de administrator financiar I M daca a luat licenta in studii economice anul acesta cum se ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual alycam82 alycam82 Buna ziua! m-am consultat cu mai multi colegi in domeniu, dar fiecare are alta opinie, tocmai de aceea m-am gandit sa va solicit ajutorul : ,,Promovarea ... (vezi toată discuția)