avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua , am si eu o intrebare.......acum cativa ani am divortat iar copiii ( amandoi minori) au ramas cu tatal , lunar platesc pensie alimentara ptr cei 2 .
acum fata mea ( de 16 ani ) nu mai vrea sa stea la tatal ei din cauza ca se poarta f urat cu ea ( o bate ...o face proasta,jigodie,etc).ce se intampla daca ea pleaca de la el si vine sa stea la mine? nu mai suporta sa mai stea cu el si vrea sa plece si sa vina la mine.
va rog mult ajutati-ma cu un sfat. momentan nu am banii necesari ptr a deschide un nou proces....
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 18:19, 30 Iulie 2010
deschideti proces de reincredintare minor.
nu aveti incotro.. trebuie sa deschideti un nou proces de reincredintare minor.. si sa solicitati ca fata sa stea cu dvs..
dar daca pana atunci ea vine la mine? ce s eintampla? ma poate da in judecata fostul sot? ce mi se poate intampla mie? dar fetei mele?
Taxa de timbru pentru reincredintarea minorului nu este mare, cred ca 19 ron si 0,30 ron timbru judiciar, astfel incit puteti fara mari cheltuieli sa obtineti o hotarire favorabila mai ales ca fata va fi audiata in camera de consiliu. Fara proces, daca fata vine la Dv. din propria ei vointa fara ca sa se poata dovedi ca Dv. ati instigat sau favorizat aceasta hotarire nu puteti fi acuzata de nerespectarea regimului incredintarii minorului, deci, dupa parerea mea nu puteti pati numic.
Faceti plangeri la parchet , la autoritatea tutelara pentru rele tratamente aplicate minorului . deschideti totodata process de reincredintare minor.
relele tratamente aplicate minorului , infractiune care face parte din categoria de infractiuni contra familiei, prevazute in cap. I, t. IX, art. 306, C. pen., partea speciala; consta in fapta parintelui sau a oricarei persoane careia i-a fost incredintat spre crestere si educare un minor, de a pune in primejdie grava dezvoltarea fizica, intelectuala sau morala a acestuia, prin masuri sau tratamente de orice fel.
Art. 102. codul familiei - Autoritatea tutelarã poate da încuviintare copilului, la cererea acestuia, dupã împlinirea vârstei de paisprezece ani, sã-si schimbe felul învãtãturii ori pregãtirii profesionale stabilitã de pãrinti sau sã aibã locuinta pe care o cere desãvârsirea învãtãturii ori pregãtirii profesionale.
Părintele căruia nu i s-a încredinţat copilul nu are exerciţiul pazei şi supravegherii asupra acestuia, păstrând doar dreptul de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională a copilului. El are dreptul de a avea legături personale cu copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minori carmen b. carmen b. sunt divortata de aproximativ 3 ani si,in urma procesului,fetita ce avea 12 ani a fost,cu acordul ei,incredintata tatalui,iar baietelul,de 6 ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Copii, incredintare, protectie diaspora diaspora Incep prin a multumi pentru raspunsurile de la uzufruct, au folosit si azi deja mai avem doar 2 infatisari pana la recuperarea casei. Dar mai este o problema, ... (vezi toată discuția)