avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de imprumut intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de imprumut intre soti

Sotia mea doreste o suma mare de bani pentru o afacere in care este asociata cu 50% si este de acord sa semnam un contract de imprumut ,prin care eu ii imprumut pe ea si asociatul ei, dar acest contract de imprumut doreste sa fie sub semnatura privata si eu m-am aratat a fi de acord cu asta.
Avand in vedere ca vorbim de o suma mare de bani,iar pe de alta parte eu doresc sa imi pastrez cuvantul,in sensul ca sunt de acord cusemnarea unui contract de imprumut catre cei doi , in forma sus mentionata, va rog sa ma consiliati in aceasta problema!
Multumuiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: Phaeton , utilizator 17:34, 7 Septembrie 2010
Daca ambele forme sunt permise de lege(imprumtul nu este incheiat , in mod obligatoriu, in forma autentica, pentru a fi valabil ), inseamna ca un contract de imprumut, incheiat sub semnatura privata, asa cum amintesc toti colegii , mai sus , va da posibilitatea adresarii instantei de judecata, in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale.

Cum sa va ajutam mai mult ?
Continutul contractului il stabiliti dumneavoastra si sotia , pentru ca , in conformitate cu adagiul latin pacta sunt servanda ,conventiile au putere de lege intre partile contractante .
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Haideti sa ne gandim stimate Phaeton. Sa presupunem ca ii dati imprumutul la notar.
Daca va trebui sa o executati silit in baza actului notarial si are doar bunuri comune va trebui sa cereti partajarea bunurilor comune in timpul casatoriei ceea ce va dura ceva timp...
Daca are bunuri proprii, sa zicem imobile, o veti putea executa pe acel sau acele bunuri fara partaj intre soti.Intr-o atare situatie, v-ar avantaja un act notarial deoarece ati castiga timp in caz de nerestituire a imprumutului.
Poate ca ar trebui sa cautati sa consultati verbal un avocat pentru a intelege foarte bine situatia actului de imprumut, ce ar putea urma sau ce s-ar putea intampla...
Nu cumva dvs., imprumutati chiar societatea comerciala si nu sotia si asociatul?
Acest aspect, la o prima vedere minor, poate schimba radical situatia juridica...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Haideti sa ne gandim stimate Phaeton. Sa presupunem ca ii dati imprumutul la notar.
Daca va trebui sa o executati silit in baza actului notarial si are doar bunuri comune va trebui sa cereti partajarea bunurilor comune in timpul casatoriei ceea ce va dura ceva timp...
Daca are bunuri proprii, sa zicem imobile, o veti putea executa pe acel sau acele bunuri fara partaj intre soti.Intr-o atare situatie, v-ar avantaja un act notarial deoarece ati castiga timp in caz de nerestituire a imprumutului.
Poate ca ar trebui sa cautati sa consultati verbal un avocat pentru a intelege foarte bine situatia actului de imprumut, ce ar putea urma sau ce s-ar putea intampla...
Nu cumva dvs., imprumutati chiar societatea comerciala si nu sotia si asociatul?
Acest aspect, la o prima vedere minor, poate schimba radical situatia juridica...

avocat Claudiu Lascoschi

Da,asa stau lucrurile...mai precis suma de bani ,pomenita mai sus , le este necesar in afacerea pe care o deruleaza in prezent! Nu stiu cat de mult schimba asta situatia,pt. ca nu am pregatirea necesara a intelege consecintele, dar multumesc pentru raspunsuri, pe care le consider foarte elocvente si de utilitate maxima situatiei mele!
In fond acest forum are menirea de a spijini utilizatorii lui in a intelege si utiliza elementele legale care ne impieteaza ,mai mult sau mai putin ,viata, la un moment dat.
Multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)