avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila pentru lucrari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila pentru lucrari

Sunt administratora unui bloc din sectorul 6 bucuresti si doresc sa stiu daca se mai fac conventii civile...
Un pensionar din bloc ne-a rezolvat niste probleme: a schimbat bateriile de apa rece si apa calda de la ghena, a pus si contori de apa, a deratizat in subsol, a efectuat lucrari de zidarie dupa o reparatie a unei conducte. Pentru aceasta mi-a cerut 300 lei.
Pentru ca are timp liber vorbeste cu vecinii administratori din zona care-i spun ca este recomandat sa-i fac conventie civila de prestari servicii pt ca dumnealor asa procedeaza. Va rog spuneti-mi baza legala in care ii pot da acesti bani. Se mai accepta conventiile civile? Acestea se fac intre Asociatia de Propr si executant ?Cine le vizeaza? Ce taxe si impozit trebuie sa platesc? Va multumesc anticipat...florina ciochina
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:59, 16 Februarie 2011
Da, ii puteti face conventie civila de prestari servicii. Impozitul pe care il platiti tot pe declaratia 100, dar nu la salarii, ci la contracte, conventii civile este de 16%.

Deci in total lucrarea va costa si o veti imparti pe liste 348 lei, din care 48 reprezinta impozitul.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Va rog mentionati si legislatia unde gasesc acest raspuns. Unde se vizeaza aceasta conventie? La ITM sau la Administratia sector 6? Fac stat de plata separat? Se vizeaza de catre ITM? Eu si femeia de serviciu avem contract individual de munca inregistrat la ITM si statul se vizeaza lunar de catre ITM.
Florina Ciochina
Conventia civila nu se vizeaza nicaieri, este semnata de presedinte si pusa la dosarul lunar al asociatiei.

In declaratia 100 pe care o depuneti lunar la sectia financiara aveti prevazute salariile Dv. si ale femeii de serviciu la pozitia venituri salariale, iar conventia o treceti la pozitia 16, daca nu ma insel, acolo unde sunt specificate conventii sau contracte civile.

In luna respectiva impozitul platit va fi mai mare cu suma de 48 lei aferenta acelei lucrari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
elga50, moderator
Spuneti-mi in care lege este mentionata conventia de prestari servicii? Sunt controverse legate de aceasta si va trebui sa justific domnului presedinte, punctual in lege. Multumesc!
Cititi si aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

sau pentru documentare accesati si site-ul ANAF

Alte discuții în legătură

Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)