avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

Am un teren pe care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 mostenitori cu parti egale terenul , l-am intabulat in 2008 . in februarie am primit un telefon de la vecinul meu care m-a anutiat ca eu am intrat la intabulare pe terenul lui cu 3m asa la anuntiat topometristul lui. Am stabilit o intilnire cu vecinul si topometristul lui la teren cu actele mele de intabulare am masurat terenul meu si am exact cit am si intabulat dar ei imi cer sa semnez nu stiu ce act ca, sint de acord sa mut terenul cu 3m catre celalat vecin care nici el nu este intabulat dar eu am refuzat si refuz si acum , eu am cerut topometristului sa mergem la un notar sa dea o declaratie in care daca eu semnez acea hirtie sa isi asume el responsabilitatea daca vecinul celalat ma da in judecata ca am intrat pe terenul lui dar el a refuzat. Acum vecinul ma tot suna si ma amenintia ca ma da in judecata dar nu am inteles de ce . Acum o saptamina 2 din cei 4 mostenitori au primit o hirtie ca sa se prezinte la un avocat, notar , expert nu stiu de la cine pentru ca nu am vazut inca hirtia sa semneze ca sint de acord sa mute terenul cu 3m catre celalat vecin , ce e de facut? pot merge la politie sa depun o plingere impotriva vecinului pentru amenitiari ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:56, 31 Iulie 2010
Nu semnati nimic. L-ati intabulat, asa ramane. Singura rectificare o poate face instanta prin hotarare de rectificare. Vecinul care zice, pare smecher si daca eu ma insel el va castiga procesul. De regula, cand se apeleaza la subterfugii, nu exista drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine rezolva aledical aledical Cine trebuie sa rezolve un litigiu intre doi vecini; Am un teren mostenire am intabulat terenul in 2006 in baza titlului de proprietate si documentatie ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa rezolve problema? aledical aledical Am un teren mostenire sintem 4 persoane pe acel teren intabulat in 2006. Vecinul din stinga acum vrea sa intabule si el terenul lui , ma sunat ca eu am intrat ... (vezi toată discuția)
Intabulare aledical aledical am apelat la un topometrist pentru a intabula un teren, dupa ce am pus la dispozitie toate actele cerute de topometrist sa apucat de treaba dar a durat foarte ... (vezi toată discuția)