avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere administrator

am devenit asociat unic si administrator al unui srl iar in aceeasi zi am dat procura notariala fostului asociat unic si administrator prin care acesta avea puteri depline in reprezentarea societatii.
societatea a intrat in faliment iar acum s-a solicitat angajarea raspunderii organelor de conducere-in speta eu. toate contractele au fost semnate de cel pe care l-am desemnat ca administrator.
am vreo sansa sa determin angajarea raspunderii sale exclusive?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 14 Septembrie 2007
va trebui in proces sa demonstrezi ca actiunile lui in perioada in care a fost mandatat sa actioneze ca administrator...au dus la faliment...dar DOAR actiunile lui ...daca nu vei avea un avocat destul de bun sa demonstreze asta...care si asa e foarte greu ...nu prea cred...k vei putea sa invoci doar responsabilitatea lui
La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de supraveghere din cadrul societăţii sau de conducere, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
b) au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi;
d) au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;
g) în luna precedentă încetării plăţilor, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului pitigoimocanumihaela pitigoimocanumihaela In cadrul unei societati cu raspundere limitata, care are asociat unic, diferit de administratorul numit, ce raspundere ii revine administratorului?Pana unde ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului AMIVA AMIVA Buna ziua, Sunt administratorul unei firme de comert cu ridicata, in care sunt si actionar, care a inceput sa aiba probleme determinate de scaderea vanzarilor ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de catre terti rominaduca rominaduca Buna. Imi spuneti va rog, in cazul lichidarii unei srl cu asociat unic, care este procedura pentru recuperarea creantelor de catre terti?Bunurile care nu sunt ... (vezi toată discuția)