avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o mare problema.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o mare problema.

unchiul meu este body-guard la o discoteca.intr-o seara el si colegul lui au avut o altercatie cu 2 scandalagii,din care unchiul meu s-a ales cu ceva zgarieturi iar colegul sau cu , cateva zile de spitalizare.a doua seara dupa scandal rudele colegului i-au asteptat pe cei doi scandalagii si i-au batut in asa hal unul dintre ei este in coma,iar celalalt este tot la spital cu ceva lovituri.
ideea este k cei doi din spital au declarat k unchiul mau a fost cel care i-a batut,el este nevinovat dar nu poate demonstra decat cu declaratia sotiei si cumnatei k in acel timp era acasa.
ce poate sa faca?care sunt riscurile,cum se poate apara.cu cine sa ia legatura?
ma puteti ajuta va rog?
Cel mai recent răspuns: dazanna , utilizator 14:36, 4 August 2010
dazanna a scris:

... i-au asteptat pe cei doi scandalagii si i-au batut in asa hal unul dintre ei este in coma,iar celalalt este tot la spital cu ceva lovituri.
ideea este k cei doi din spital au declarat k unchiul mau a fost cel care i-a batut....

Daca unul dintre ei este in coma cum poate declara cine l-a batut? Si, presupunand ca unchiul dvs. nu este un Bruce Lee, chiar ar fi putut de unul singur sa doboare doi oameni? Asta tinand cont si de faptul ca doar cu o zi inainte a fost batut de cei doi chiar atunci cand era cu un coleg.
Ar mai trebui luat in calcul si faptul ca, daca intr-adevar s-ar fi batut cu cei doi, este de presupus ca ei nu asteptau linistiti ca unchiul sa-i altoiasca si cel mai probabil s-au aparat cumva, asadar pe agresor(i) ar trebui sa existe ceva urme (zgarieturi, vanatai,...). Un certificat medico-legal poate atesta existenta sau inexistenta unor asemenea urme.
Incercati ca pe langa sotie si cumnata sa mai gasiti si alti martori care sa-l fi vazut sau auzit acasa. Dar nu renuntati sa-i angajati un avocat.
ok. o sa va povestesc exact cum s-a intamplat poate ma puteti ajuta in vreun fel ,macar cu un sfat.
totul s-a intamplat intru-un oras micut din mehedinti unde unchiul meu in fiecare sambata este body-guard cu inca un coleg la o discoteca.pe data de 24 iulie 2010 unchiul meu era la usa discotecii pentru a le interzice la 2 scandalagii sa intre in discoteca(mai facusera scandal in discoteca de mai multe ori si atunci patronul le-a interzis sa mai intre in discoteca). in acea seara de 24 cei doi l-au vazut pe unchiul meu la usa si s-au napustit asupra lui sa il bata.in timp ce el se apara, colegul sau cobora pe scari sa ii sara in ajutor, insa unul dintre ei din viteza i-a dat cu o sticla in cap si l-a doborat.
au venit jandarmii,l-au transportat pe coleg la spital iar pe unchiul meu dupa ce a dat declaratii la politie,politia l-a dus acasa.celor 2 scandalagii li s-a luat declaratii si li s-a dat drumul acasa.
in data de 26 iulie(duminica spre luni la ora 5 dimineata) unchiul meu mergea la servici.ajuns acolo colegul lui il suna si ii spune ca 6 persoane (rude si prieteni de-ai lui) au avut grija sa ii razbune pe ei batandu-i zdravan pe cei 2 scandalagii.
in data de 27 iulie cand unchiul meu iesea de la servici a venit politia si l-a luat la sectie sa dea declaratii.
acolo afla ca cei doi scandalagii sunt in spital ,unul dintre ei fiind in coma insa amandoi declarasera ca au fost batuti de unchiul meu si `gasca lui` in data de 26 iulie (duminica spre luni la 4 dimineata).
la ora aceea el dormea, in casa fiind doar sotia copilul si cumnata.
acum ce sa faca, pentru k este cuvantul lui impotriva cuvantului celor doi care sustin sus si tare ca si unchiul meu se afla printre cei 6.
li s-a luat declaratii si celor 6 persoane dar nici unul nu a recunoscut k ei ar fi fost cei care i-au batut pe cei doi scandalagii.desi unchiul mei le-a spus politistilor k stie cine a fost ,nu poate demonstra nimic.
vreau sa va intreb daca poate sa faca puscarie nevinovat?
Nici vorba sa faca puscarie.Daca sotia si cumnata confirma faptul ca unchiul a fost acasa la data cand s-a intamplat incidentul, aceste depozitii fiind coroborate si cu declaratiile celor 6 care sustin ca unchiul nu a fost prezent la altercatie, unchiul nu va pati nimic.., nici macar o amenda nu va primi, nu are pentru ce pentru ca el nu este autorul niciunei fapte.
El nu poate sa arate cine au fost cei care au participat la scandal pentru ca nu a fost acolo sa-i vada. Doar ca a auzit..., nu este relevant...
Este greu de analizat acest caz daca nu cunosti in amanunt ce au declarat cei implicati in incidentul respectiv. Din cele relatate de dvs. se nasc mereu alte si alte intrebari : daca toate cele 6 persoane au declarat ca nu i-au batut pe cei 2 scandalagii, inseamna ca doar unchiul dvs. i-a batut? Cine a adus la cunostiinta organului de ancheta identitatea celor 6 persoane? (unchiul sau victimele?) Trebuie sa se vada si cate zile de ingrijiri medicale au cei 2 scandalagii si ce se va consemna in certificatul medico-legal.
Unchiul dvs. trebuie sa declare numai adevarul, sa solicite sa fie audiate cele 2 persoane care l-au vazut acasa (chiar daca sunt rude) .
Organul de ancheta, avand toate declaratiile celor implicati in accident, va putea alege solutia legala , pentru ca este imposibil la atatia participanti la incident sa nu fie careva care sa declare altceva decat ceilalti si de aici se poate trage o concluzie de catre organul de ancheta.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Rodica Ciolca, Consultant resurse umane
ma bucur k dvs ati inteles.unchiul meu i-a adus la cunostinta politistului identitatea celor 6,dar pt politie nu are relevanta daca cei 6 au declarat ca nu au fost ei.
iar cei doi din spital sustin k unchiul meu si `gasca lui`(nestiind la cine se refera) i-au batut.
si ca sa fie treaba treaba politia i-a spus unchiului sa incerce el sa ii inregistreze pe cei sase cand se dau de gol.
unchiul meu a primit in acea dimineata cand era la servici,un telefon de la colegul sau in care ii spunea ca cei sase le-au venit de hac scandalagiilor,dar nici acest lucru nu il poate demonstra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbrinceala in bar cocretzu cocretzu buna ziua. am urmatoarea speta: a fost un scandal in bar iar eu in calitate de economist dupa ce au plecat jandarmii am intervenit in sensul ca l-am impins ... (vezi toată discuția)
Jandarmeria...comportament abuziv,nici un avocat nu vrea sa reprezinte andrei_pap87 andrei_pap87 buna gasit...as vrea sa dezbatem impreuna un subiect care pe mine m-a lasat fara cuvinte si sunt convins ca nu este singura intamplare din aceasta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de lovire si violare de domiciliu.... marian1972 marian1972 Buna, Am si eu o problema in legatura cu fratele meu, incerc sa fiu scurt si la obiect. Avem un var cu care noi ne-am inteles ffff bine, chiar daca altii il ... (vezi toată discuția)