avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot rezilia un contract?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot rezilia un contract?

Pot rezilia un contract incheiat intre mine si RDS pe o perioada de 1 an de zile avand in vedere ca nu au trecut decat opt luni din perioada contractuala?
Vreau sa renunt la acest contractul incheiat cu ei pentru ca este foarte scump si in momentul de fata nu imi mai pot permite sa-l platesc, neexistand alte cauze.
Se poate aplica noua lege privind rezilierea contractelor?
Cel mai recent răspuns: moni.s , utilizator 12:42, 5 August 2010
Da orice contract poate fi reziliat printr-o notificare prin care va anuntai intentia de reziliere, respectand un termen de preaviz .
Legea nu prevede daca se aplica si pentru contractele aflate in derulare, deci incheiate anterior aparitiei legii. Deci, daca legea nu specifica, se aplica si pentru contracte incheiate deja.
In cel mai rau caz, dupa ce notificati RDS de rezilierea contractului, va urma un proces sa va ceara despagubiri reprezentand diferenta care ar mai fi fost de plata pana la implinirea celor 12 luni. DAR, fiind o suma infima, costa mai mult sa va cheme in judecata si nu va merita.
Oricum prima sentinta care va fi emisa pe o astfel de speta, va fi luata in vizor ca jurisprudenta.
Concluzie, trimiteti notificare prin care anuntati sa se ia act de rezilierea unilaterala a contractului nr ...........
Da este posibil articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, asa cum a fost modificata prin Legea 161/2010
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Termenul de preaviz este de 30 zile.
opinia mea este ca veti plati o suma de bani daca reziliati contractul inainte de termen.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)