avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort culpa comuna cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort culpa comuna cu minor

Buna ziua

am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine urmand ca el sa imi plateasca pensie alimentara.
1. daca sunt de acord cu aceste conditii trebuie sa imi angajez un avocat?
2. daca nu trebuie, ce complicatii pot aparea pe parcursul procesului adica in timpul procesului el se poate razgandi si sa ceara custodia copilului?
3. se poate incheia la prima infatisare daca suntem de acord asupra tuturor conditiilor?
4. cam cat va avea dreptul sa viziteze copilul? adica in general cam cum se stabilesc vizitele?
5. care sunt pasii pe care va trebui sa -i urmez dupa ce o sa imi vina citatia?
ce va trebui s afac si de ce tretipuri va trebui sa ma feresc in instanta?
6. daca nu vrea partaj cum pot proceda sa nu ramana in apartament pe care il detin eu in proportie mai mare?convietuirea impreuna nu mai e o solutie
7. cine cere partajul? daca il cer eu si el refuza cum se procedeaza?
va rog sa ma ajutati cu sfaturi caci sincera sa fiu mi se pare ca am intrat intr-un hau din care nu o sa mai fiu in stare sa ies
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters161228, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:03, 3 August 2010
1.Nu va trebuie avocat, va puteti reprezenta singura.
2.Si daca se razgandeste, de regula copilul ramane in grija mamei.
3.Nu se poate termina la prima zi de infatisare,mai ales ca este si un copil minor la mijloc.Se va fixa un termen de 2 luni pt infatisare.
4.O sa stabileasca instanta
5.Depuneti intampinare la cererea de chemare in judecata si daca doriti sa desfaceti casatoria din culpa exclusiva a sotului si cerere reconventionale.
6.Puteti incerca un partaj de comun acord daca nu instanta poate sa atribuie bunul unuia dintre voi, cel mai probabil dvs avand in vedere si faptul ca veti avea in grija copilul urmand sa depuneti suma cuvenita sotului la dispozitia instantei.
7.Oricare poate cere partajul.Il puteti cere in procesul de divort sau dupa divort ( de preferabil in procesul de divort)

De principiu, depinde si de particularitatile cazului.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters135817, utilizator
buna ziua
1. nu e obligatoriu, mai ales daca sunteti de acord cu cerintele sotului.
2. nu cred sa se razgandeasca in privinta copilului
3. nu se termina la prima infatisare, avand in vedere ca exista un minor. daca are in jur de 10 ani, copilul va fi audiat in camera de consiliu
4 vizitele se stabilesc daca tatal le cere, altfel ramane la aprecierea parintilor sa se inteleaga. daca tatal va propune un program de vizita , puteti fi de acord cu el, sau nu. instanta va decide
5 sa depuneti intampinare, adica sa va exprimati in scris asupra capetelor de cerere . nu e neaparat obligatoriu, o puteti face si la prima infatisare.
6, 7 partajul il cere cine doreste. daca il cereti dvs si el nu e de acord, nu conteaza, se judeca oricum.se poate judeca in timpul divortului sau dupa. se poate face in instanta, sau la notar ( daca va intelegeti). taxa pt partaj in instanta e de 3% din masa partajabila, taxa care se recupereaza daca depuneti tranzactia la primul termen
1. nu neaparat
2. poate modifica cererea doar pana la prima zi de infatisare, de obicei primul termen de judecata.
3.da, dar in principiu ar trebui audiat macar un martor comun, si daca la dosar exista ancheta sociala
4.vizitele se stabilesc de instanta in functie de cum sunt partile de acord, sau in cazul in care nu sunt de acord, fiecare parte formuleaza o propunere de program iar instanta poate alege una dintre variante sau le paote combina
5. formulati intampinare prin care va exprimati parerea cu privire la ceea ce cere sotul prin cererea de chemare in judecata si de asemenea aveti posibilitatea de a formula propriile cereri (incredintarea minorului, pastrarea numelui, partajarea bunurilor comune, etc), moment in care intampinarea capata si caracter de cerere reconventionala. Daca veti avea propriile cereri, sa fiti pregatita sa achitati o taxa de timbru, 39 lei.
6. partajul il puteti solicita si dumneavoastra pe calea intampinarii, sau separat, dupa definitivarea divortului
7. nu poate refuza. il puteti cere asa cum v-am spus la pct. 6.

Stati linistita, veti iesi cu bine.
Multumesc mult pentru raspunsuri
cum arata formularul de intampinare si de unde pot face rost de el. Daca sunt de acord cu ceea ce a scris el ca ramane copilul la mine, imi da pensie alimentara, mai pot adauga detalii despre revenirea la vechiul nume si ce ar mai trebui sa scriu acolo ca totul sa fie cat mai clar.
cand trebuie sa depun aceast formular? Adica imi vine citatia unde se stabileste primul termen si dupa....unde terbuie sa umblu si ce trebuie sa fac mai exact.
Am uitat ceva
In ce termen vin cei de la asistenta sociala sa vada mediul in care traieste copilul si ar trebui sa ma simt in nesiguranta daca momentan copilul sta la mama pt ca e in vacanta si mama are curte si e mai bine acolo? Sau sa il aduc acasa si sa il trimit la cresa ca sa nu cumva sa mi se reproseze in instanta ca nu am grija de el sau nu am timp sau mai stiu eu ce altvceva.
Mentionez ca ambii am fost de acord cu aceasta solutie si il luam acasa de vineri pana duminica seara.
Cati martori trebuie?
daca el paraseste domiciliul pana la pronuntarea divortului care pot fi avantajele mele legale in afara de linsitea pe acre mi-o confera acest aspect?
Multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Infidelitate vior3l vior3l Sotia a bagat div pentru infidelitate , am fost plecat la munca mult timp a ajuns zvonul ca am pe cineva am trimis in fiecare luna bani acasa , avem un copil ... (vezi toată discuția)