avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... scrisoare de recomandare pentru examenul de definitivat
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

scrisoare de recomandare pentru examenul de definitivat

Buna ziua,

cum trebuie sa arate o scrisoare de recomandare pentru examenul de definitivat?

Exista un model standard? Trebuie specificat in scrisoare ca s-a efectuat stagiul la acel consilier juridic care da recomandarea sau doar semnatura in sine este importanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:44, 10 August 2010
Nu exista un model tip, doar datele importante si esentiale, inclusiv o scurta si succinta caracterizare a activitatii, comportamentului profesional etc. a consilierului juridic .
Va multumesc. :D
Revin pe tema recomandarii: recomandarea poate proveni de la un cons.jur. definitiv din alt colegiu decat al celui din care face parte stagiarul in cauza?

Va multumesc.
Examenul pentru definitivare este diferit de la o asociatie a consilierilor juridici la alta. Asociatiile consilierilor juridici sunt independendente una fata de alta, sunt persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial infiintate in baza OG 26/2000 cu respectarea Legii 514/2003, avand fiecare statutul sau propriu si in consecinta reguli proprii, taxe proprii. Desi se doreste a se crea impresia ca aceste asociatii denumite (sau nu) colegii ar fi o structura similara barourilor in realitate sunt cu totul altceva.
Presupun ca este vorba de Colegiu Consilierilor Juridici dintr-un anumit judet si nu asociatie .

Nu ca nu ar fi legale dar stiu ca este vorba de colegii si nu de asociatii.

Alte discuții în legătură

Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Taxe neuniforme practicate de colegiile consilierilor juridici PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, am facut o mica analiza a taxelor acestei asociatii profesionale pe judete, in limita resurselor. Concluziile sunt urmatoarele: I. Taxa de ... (vezi toată discuția)
Sunt consilier juridic intr-o institutie publica, este obligatoriu sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici? d_i_l d_i_l Buna ziua! Sunt consilier juridic la o institutie publica si nu sunt inscris in Colegiul Consilierilor Juridici. Am incercat sa ma documentez dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)