avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscriere pentru definitivat in CCJ
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscriere pentru definitivat in CCJ

Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele doua orase sunt din judete diferite. De asemenea eu am am aproape trei ani vechime dar nu sunt inscrisa in UCCJ. Imi pot da direct definitivatul fara sa mai astept 2 ani pentru perioada de stagiu? Vreau sa spun daca vechimea pe care o am poate fi considerata ca si perioada de stagiu.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:27, 3 Octombrie 2008
Potrivit Legii nr.514/2003, la debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada in care are calitatea de consilier juridic stagiar.
Potrivit Statutului, dupa efectuarea stagiului consilierul juridic stagiar va sustine examenul de definitivare.

Am un coleg de servici in aceeasi situatie: vechime mai mare de 2 ani dar neinscris in colegiu. Stiu ca se astepta sa se inscrie definitiv insa asa cum a aratat si distinsul coleg elis, a aflat de la colegiu ca trebuie sa sustina examenul de definitivare considerandu-se perioada de 2 ani de pregatire profesionala incheiata conform vechimii trecute in cartea de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivare pe baza vechimii Almatara Almatara Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Cati ani de vechime in profesie sunt necesari pentru a ma inscrie in UCCJ ca si consilier juridic DEFINITIV? ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)