avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescriptie, proces verbal contraventie circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescriptie, proces verbal contraventie circulatie

Stimati colegi,
Am o speta f interesanta, si anume, in luna februarie 2006 am fost prins de aparatul radar cu viteza de 118 km/h in localitate, intocmindumi-se proces verbal de constatare, luandu-se totodata masura suspendarii permisului de conducere, permis care nu-l aveam la mine, deci, fizic nu au putut sa-l retina. Am contestat procesul verbal la Judecatorie, proces pe care l-am pierdut, prin sentinta ramasa definitiva in decembrie 2006.
Avand din nou ceva probleme cu rutiera, mi s-a spus ca figurez in calculator cu acest proces !
Puteti sa-mi spuneti daca e prescrisa fapta si cea complementara conform art.13 din OG2/2001 ? Stiu ca in conf. cu art. 131 din Cod Fiscal, fapta se prescrie dupa 5 ani, cea financiara, pe care nu am platit-o, insa, acest articol se refera la executarea silita, mie pana acum nevenindu-mi nici o somatie de plata de la fisc.....
P.S. Cei de la Politie chiar nu stiu ce sa faca, parerile sunt impartite vis-a-vis de faptul ca permisul nu mi-a fost ridicat niciodata, neavand nici o dovada, nesemnand nici un angajament....
Multumesc
Cel mai recent răspuns: costi1 , utilizator 08:35, 16 August 2010
Cum adica te-au informat verbal? Nu am auzit de asa ceva! Si cum vine treaba asta cu deblocarea din calculator de cei de la Caransebes?
Dupa ce am fost a doua oara la Rutiera Caras Severin, m-am intors la ghiseu cu certificatul de grefa pt. fapta actuala, mi-am luat permisul de conducere, am semnat ca-l voi aduce in cazul in care pierd procesul cu Rutiera Ilfov, dar mi-a spus de la ghiseu ca oricum va trebui sa aduc permisul pe data de 17 septembrie 2010, ca e suspendat incepand cu acea data de cei de la Caras Severin !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere suspendare permis iulius01 iulius01 am avut permisul suspendat 30 zile, am avut un proces in urma caruia mi-a fost anulata amenda contraventionala dar se pare ca a ramas suspendarea. Nu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Nedumerire... eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Vă rog frumos să mă lămuriţi şi pe mine o chestie. Am trecut cu maşina peste marcajul continuu şi oamenii de bine mi-au luat permisul, în ... (vezi toată discuția)